Vágólapra másolva!
Sebestyén Júlia hatodik lett a dortmundi műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon. A győzelmet kisebb meglepetésre a japán Arakava Sizuka szerezte meg.

Magyarország első női Európa-bajnoka jó teljesítményt nyújtott, de legerősebb kombinációját, a tripla Salchow-tripla Rittbergert kétszer is hiába próbálta meg, a nyitóugrása egyik alkalommal sem sikerült megfelelően, így a másodikra nem vállalkozott. A bírók 5,3 és 5,7 közötti technikai, valamint 5,3 és 5,8 közötti művészi pontszámokkal jutalmazták a 22 éves tiszaújvárosi versenyző előadását.

Sebestyén összességében nem okozott csalódást, hiszen korábban a 2000-ben elért 7. hely volt a legjobb eredménye a vb-n, s az európaiak közül csak a kontinensviadalon ötödik Carolina Kostner tudta őt megelőzni. Mostani előkelő helyezésével pedig azt is elérte, hogy jövőre már két magyar hölgy képviselheti a piros-fehér-zöld színeket Moszkvában.

"Nagyon örülök, hogy ismét jó kűrt futottam. A tudásom és teljesítményem alapján akár előrébb is végezhettem volna, de sajnos nem volt magyar bíró a pontozók között. Annak függvényében, hogy olyan klasszisokat előztem meg, mint Szluckaja, Szokolova vagy Ljasenko elégedett vagyok a helyezésemmel" - értékelt a magyar versenyző.

A győzelmet és az azzal járó 55 ezer dollárt a combsérüléssel bajlódó japán Arakava Sizuka szerezte meg, aki erős programmal rukkolt elő, míg legnagyobb riválisa, a rövidprogram után még élen álló amerikai Sasha Cohen a tripla Salchowot elrontotta, így be kellett érnie az ezüstéremmel.

A kűrt kínos közjáték is megzavarta, ugyanis a címvédő Michelle Kwan előtt egy félmeztelen férfi futott a jégre, ahol majd két percen át korcsolyázgatott, s felsőtestén egy internetes oldalt hirdetett. Mindez nem zavarta meg az ötszörös világbajnok klasszist, s egy helyet előrelépve bronzérmes lett.

Érdekesség, hogy a legjobb orosz versenyző, az ötszörös Európa-bajnok és egyszeres világbajnok, ezúttal csak kilencedik Irina Szluckaja lett, aki egy év kihagyás után tért vissza.

eredmény:
1. Arakava Sizuka (japán) 2,6 helyezési pont
2. Sasha Cohen (amerikai) 4,0
3. Michelle Kwan (amerikai) 5,6
4. Ando Miki (japán) 6,6
5. Carolina Kostner (olasz) 11,4
6. Sebestyén Júlia 11,8
...9. Irina Szluckaja (orosz) 17,8.