Vágólapra másolva!
A kötelező program után a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánc kettős a 13-14. helyről várja a folytatást a dortmundi műkorcsolya világbajnokságon. A férfiaknál Tóth Zoltán nem jutott a legjobb 24 közé, a kűr előtt az orosz Jevgenyij Pljusenko vezet. A nőknél az Európa-bajnok Sebestyén Júlia szerdán délelőtt lép először a jégre, és a sorsolására igazán nem panaszkodhat.

A tavalyi és az idei junior vb-n egyaránt ezüstérmet szerzett Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánc kettős a kötelező program során az A csoportban a várakozásokat felülmúlva a 7. helyen végzett, vagyis a két csoport eredményeit összesítő sorrendben holtversenyben a 13-14. helyről várhatja az originalt. Hoffmannék a tavalyi felnőtt vb-n a 18. helyen végeztek, s most jó esélyük van arra, hogy bekerüljenek az első 15 közé. (A budapesti Eb-n a 11. helyen zártak.) A kötelező programot a papírformának megfelelően az A csoportban az Eb-ezüstérmes bolgár Albena Denkova, Makszim Sztavijszkij páros, a B-ben az Európa-bajnok orosz Tatjana Navka, Roman Kosztomarov kettős nyerte.

A párosok versenyében a rövid programot követően a budapesti Európa-bajnokság aranyérmese, az orosz Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin duó áll az élen, megelőzve a szintén orosz Maria Petrova, Alekszej Tyihonov és a kínai Pang Csing, Tung Csien kettőst. A címvédő Sen Hszüe, Csao Hung-po kettős nagy meglepetésre rontott, s csak a negyedik.

A női selejtezőben, amelynek eredménye húsz százalékos súlyozással számít bele a végeredménybe, Sebestyén Júlia szerdán délelőtt, a 10 órakor kezdő B csoportban lép jégre. Európa-bajnoknőnknek szerencséje volt a sorsolással, mert a B csoportban a papírforma szerint sokkal könnyebb előrébb végezni, és így magasabb helyezési pontot szerezni. Itt "csak" az amerikai Sasha Cohen, valamint az Eb-n legyőzött ukrán Jelena Ljasenko és az orosz Jelena Szokolova számít kemény ellenfélnek; míg az A csoportban lép jégre a címvédő amerikai Michelle Kwan, a korábbi világbajnok orosz Irina Szluckaja, az ugyancsak orosz Viktoria Volcskova, valamint mindhárom japán induló, Fumie Suguri, Sizuka Arakava és a junior világbajnok Miki Ando is.

Eredmények:
Jégtánc, állás a kötelező program után:
1. Denkova, Sztavijszkij (bolgár) és Navka, Kosztomarov (orosz) 0,4-0,4
3. Grusina, Goncsarov (ukrán) és Winkler, Lohse (német) 0,8-0,8
5. Dubreuil, Lauzon (kanadai) és Delobel, Schönfelder (francia) 1,2-1,2
...
13. Hoffmann Nóra, Elek Attila és Gregory, Petuhov (amerikai) 2,8-2,8

Párosok, állás a rövid program után:
1. Totmjanyina, Marinyin (orosz) 0,5
2. Petrova, Tyihonov (orosz) 1,0
3. Pang, Tung (kínai) 1,5
4. Sen, Csao (kínai) 2,0
5. Zagorska, Siudek (lengyel) 2,5
6. D. Csang, H. Csang (kínai) 3,0