Vágólapra másolva!
Három magyar, Mandula Petra, Kapros Anikó és Czink Melinda is tagja a főtábla mezőnyének a szerdán kezdődő, összesen hat és fél millió dollár összdíjazású floridai tenisztornán, amelyet nemes egyszerűséggel az ötödik Grand Slam-viadalnak szokás nevezni.

A világranglistán jelenleg 43. Mandula erőnyerőként csak a 64 között kapcsolódik be a küzdelmekbe, Kapros (52.) egy selejtezőből érkező rivális, míg Czink (66.) az olasz Tathiana Garbin (81.) ellen lép pályára az első fordulóban.

A rangsor élcsoportjának négy legelőkelőbben jegyzett játékosa nem indul Miamiban. Az éllovas, s a múlt heti, Indian Wells-i viadalon győztes belga Justine Henin-Hardenne úgy döntött, kihagyja ezt a versenyt, míg honfitársa, a második helyen álló Kim Clijsterst csuklósérülése akadályozza a részvételben. Szintén nem lesz ott a mezőnyben a francia Amélie Mauresmo (3.), akit hátfájdalmai kényszerítenek távolmaradásra, míg az Indian Wellsben döntős amerikai Lindsay Davenport (4.) ezúttal - Henin-Hardenne-hez hasonlóan - pihen.

A közönség azonban így sem marad világsztárok nélkül, hiszen ezen a tornán tér vissza Serena Williams (6.), aki tavaly nyár óta sérülése miatt kényszerűségből "hanyagolta" a WTA-versenyeket. A címvédő amerikai klasszist az első, míg nővérét, Venust a második helyen emelték ki a rendezők.

A férfiak szintén ezen a helyszínen rendezendő, Mestersorozatba tartozó versenyén a világelső svájci Roger Federert emelték ki az első, az amerikai Andy Roddickot pedig a második helyen.