Vágólapra másolva!
Miskolcon, a Tehetség és Kurázsi nagymesterverseny nyolcadik fordulójában Michael Prusikin nem kis szerencsével győzött Balogh Csaba ellen. A német sakkozó nyerésével harmadszori normateljesítésével nagymesteri címet szerzett. Befogta az éllovas Varga Zoltánt, aki nehéz pillanatokat élt át, s végül remizett a román Nevednichyvel. Időzavarokban sokat hibáztak a fáradó résztvevők.

A nyolcadik játéknapon meglepő gyorsasággal remizett a legfiatalabb és a legidősebb résztvevő. A 16 éves Erdős Viktor már a 12. lépésben kínálta a békekötést, s ezt sakkozásunk legendája, Portisch Lajos mosolyogva elfogadta. Nagy csatában balszerencsés vereséget szenvedett Balogh Csaba. Korcsoportos Európa-bajnokunk remekül játszott, amíg előnybe nem került Prusikinnel szemben. A német kényszerből minőséget áldozott, jóval kevesebb ideje is volt. Csaba megtorpant, kevesellte a vezércserét, hosszasan gondolkodott, s időzavarban végképp elbizonytalankodott. A nagymesteri címért játszó Prusikin fellélegezhetett, maga sem gondolta, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül már teljesítette vágyát, a német sakkozás újabb címviselővel gazdagodott.

A német sakkozó szerencsés győzelmével befogta az éllovas Varga Zoltánt, aki nehéz perceket élt át a torna egyetlen nyeretlen résztvevője, Nevednichy ellen. Nagymesterünk túlzottan passzívan játszott, román ellenfele válogathatott a nyerések között, de szerencsére időzavarban ismét rontott. Gyimesi Zoltán minimális előnyét nem tudta nyerésig fokozni, az ukrán Goloscsapov a remivel megőrizte harmadik helyét. Antal Gergely a megnyitás után biztatóan állt, majd fokozatosan elrontotta kecsegtető állását. Az ukrán Firman minőséget áldozott, s fölénybe került. Időzavarban erősen hullámzott a játszma, az utolsó hibát sötét követte el, Gergely megszerezte első győzelmét.