Vágólapra másolva!
A Puerto Ricó-i Felix Trinidad visszatérne a ringbe, ha kihívhatja Ronald "Winky" Wrightot, a nagyváltósúly új világbajnokát. Kedden hivatalosan is bejelentették, hogy a Los Angeles-i Staples Centerben rendezik meg április 24-én az ukrán Vitalij Klicsko és a dél-afrikai Corrie Sanders profi mérkőzését a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú címéért.

Wright, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) bajnoka szombaton vívott hármas címegyesítő mérkőzést a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) legjobbjával, Shane Mosleyval, és meglepetésre teljesen egyhangú pontozással - 117-111, 116-112 és 116-112 arányban - legyőzte előzetesen esélyesebbnek vélt riválisát.

Trinidad és Mosley előrehaladott tárgyalásokat folytatott egy szeptemberi mérkőzésről, amelyen 10 millió dollár lett volna a pénzdíj, Mosley veresége miatt azonban ez a csúcsmérkőzés elmarad. Trinidad ugyanakkor kijelentette, hogy az új bajnok ellen is szívesen ringbe szállna.

"Jöhet a Winky elleni csata!" - mondta a 31 éves Puerto Ricó-i bokszoló, aki 2001-ben, alig 28 évesen vonult vissza. "A barátaim, a szurkolók állandóan kérleltek, hogy térjek vissza, mert szeretnének a ringben látni. Ezért döntöttem a visszatérés mellett, és egy igazán nagy meccsel szeretném ezt megtenni. Most, hogy Mosley kikapott, Wrighttal kell csatáznom. Ő szintén kitűnő bokszoló, ezt szombaton is bizonyította. Nekem talán egy kicsit még kedvezőbb is, mint Mosley, hiszen balkezes."

Trinidad 1990-ben, 17 évesen lépett a profik táborába, ahol 41 győzelem mellett (ebből 34 KO) mindössze egyszer, 2001. szeptember 29-én kapott ki: az amerikai Bernard Hopkins győzte le. A bokszoló 1993-ban az IBF váltósúlyú (66,67 kg) bajnoka lett, miután a második menetben kiütötte az amerikai Maurice Blockert. Legnagyobb sikerét 1999-ben aratta: a WBC övéért vívott mérkőzésen Oscar de la Hoyánál bizonyult jobbnak. Két győztes mérkőzés erejéig megfordult a nagyváltósúlyban (69,85) is, míg egyetlen vereségét még egy kategóriával feljebb, középsúlyban (72,57) szenvedte el. Pályafutása során 15-ször védte meg váltósúlyban a világbajnoki címet.