Vágólapra másolva!

Válogatott kerettag a doppinggal lebukott kerekes

Válogatott kerettag az a magyar kerékpáros, akinek szállodai szobájában az olasz csendőrség 30 flakon doppingszert talált.

A Ferencváros országúti csapata szerepelt vasárnap azon a Trieszt környéki kerékpáros viadalon, amely előtt az olasz csendőrség kábítószer-ellenes részlege az egyik magyar versenyző szállodai szobájában 30 flakon doppingszert talált. A gyanú szerint a magyar férfi a versenyzőtársaknak szerette volna értékesíteni az eritropoetint (EPO) és növekedési hormont tartalmazó készítményeket.

Stubán Ferenc edző sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, hogy egyik tanítványa lenne a vétkes. "A versenyen közülünk mindenki elindulhatott, a végén kifizették a rajtpénzt, és visszakaptuk a versenyzői licenceket. Olaszországot elhagyhattuk, Magyarországra bejöhettünk" - mondta Stubán.

Pisók István ferencvárosi szakosztályelnök úgy fogalmazott, ha bármelyik sportolójukról bebizonyosodik, hogy vétett a doppingszabályzat ellen, azonnal felfüggesztik a versenyzői jogát.

Az üggyel kapcsolatban hétfőn rendkívüli, zártkörű elnökségi ülést tart a hazai szövetség, és várhatóan még a nap folyamán közleményt ad ki. Verebélyi Lajos főtitkár a távirati irodának azt mondta: a vizsgálat lezárásáig teljes a hírzárlat, hogy később a tényekről a sajtót korrekten lehessen tájékoztatni.