Vágólapra másolva!
A Budapest Sportarénában pénteken megkezdődött a 10. fedett pályás atlétikai világbajnokság, amely magyar szempontból jól indult, hiszen a délelőtti számokban érdekelt öt magyar versenyző közül csak a 400-as Petráhn Barbarának nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást.

Először a női 60 m-en érdekelt Szabó Enikő állt rajthoz, aki futamában a továbbjutást érő negyedik helyen ért célba, ráadásul beállította 7.37 mp-ces egyéni csúcsát. Ugyancsak 60 méteren a férfiaknál a szabadtéren Európa-bajnoki 4. Németh Roland és a tavalyi birminghani vb-n ötödik Dobos Gábor is biztosan került a délutáni elődöntőbe: Németh a 3. futamban az idei ranglistavezető brit Jason Gardener mögött lett második 6.65 mp-cel, míg Dobos megnyerte (6.73) a 7. futamot.

Férfi 400 m-en az Egyesült Államokban tanuló s ott is készülő Szeglet Zsolt is jól szerepelt, 46.92 mp-ces ideje az egész mezőny negyedik legjobbja volt, így hiába végzett csupán a harmadik helyen futamában, biztosan vívta ki a szombati, elődöntőbeli szerepelést. A hölgyek hasonló távján Petráhnnak annak ellenére nem sikerült ez a bravúr, hogy 53.78 mp-cel idei legjobbját futotta.

A délelőtt legnagyobb meglepetését a férfi távolugrás birminghami másodikja, a spanyol Yago Lamela szolgáltatta, miután nem sikerült teljesítenie a 8 m-es selejtező szintet, 7,95 m-es ugrása pedig kevés volt a nyolcas döntőbe jutáshoz.

A többi sztárnak sem távolban, sem a futószámokban nem okozott gondot a továbbjutás kiharcolása.