Vágólapra másolva!
Kiss Sándort, a korábbi kiváló játékost választotta a Davis-kupa-csapat kapitányának és szövetségi edzőnek a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnöksége a szakmai bizottság előterjesztése alapján.

A szakember megbízatása október 31-ig szól, de azt meghosszabbítják 2005. március 31-ig, ha a közgyűlés további bizalmat szavaz az elnökségnek. A tréner a DK-együttes mellett a 16 éven felüliek szövetségi edzéseinek megtervezéséért és megtartásáért felel majd MTSZ-trénerként.

A szövetség elvárása, hogy a Davis-kupában a magyar csapatnak meg kell őriznie tagságát az Euro-afrikai zóna II. csoportjában. Az első ellenfél április 9-11-én idegenben Írország lesz.

Az MTSZ nemrég írt ki pályázatot a szövetségi edzői feladatra. A hat jelentkező között volt Noszály Sándor is, de kandidálásával nem foglalkozott a szakmai bizottság, mert nem rendelkezik szakedzői képesítéssel. Berényi János, a szövetség elnöke szerette volna, ha a korábbi éljátékos a DK-együttest irányítva tér vissza, de elfogadta az illetékes testület érvelését.

"Úgy érzem, hogy ismét egységes az elnökség, remélem, hogy ezt az április 2-án sorra kerülő közgyűlés is megerősíti" - mondta a keddi ülés és Kiss Sándor megválasztása után Berényi János. Az eddigi szakmai igazgató s egyben DK-kapitány Taróczy Balázs február elején mondott le, miután több kérdésben nem értett egyet az elnökség tagjaival.