Vágólapra másolva!
Nem sikerült a kvótaszerzés a magyar szabadfogású birkózócsapatnak a pozsonyi olimpiai kvalifikációs versenyen. Vasárnap a még versenyben lévő 60 kg-os Wöller Gergő az ötkarikás játékokat jelentő 5. helyért birkózhatott, de vereséget szenvedett az iráni Musztafa Maszudtól.

Wöller az ukrán Vaszilij Fedorisinnel találkozott a negyeddöntőben, de 7-2-re kikapott, így a továbbiakban csak az 5-8. helyért mérkőzhetett. Az első helyosztón a fehérorosz Alekszandr Karnyickij ellen 2-0-s hátrányba került, azonban a hajrában sikerült egyenlítenie és a hosszabbításban is sokkal aktívabb volt, így kevesebb intésének köszönhetően versenyben maradt.

Az athéni repülőjegyért az iráni Maszud elleni csata következett és rövid ideig úgy tűnt, Wöller megszerezheti a kvótát. A magyar birkózó 1-0-s előnyre tett szert, de ezt követően nem tudta kihasználni, hogy a riválist térdelőhelyzetbe küldték. Állásból folytatódott a mérkőzés és Maszud gyors egymásutánban kétszer is lábra támadott, mindannyiszor sikerrel, így máris fordított (1-2). A folytatásban még háromszor megismételte ugyanezt az akciót, így fél perccel a vége előtt már tudni lehetett, hogy Wöller számára Várnában lesz javítási lehetőség, ahol az utolsó kvalifikációs versenyt rendezik.

A bolgár városban (február 14-15.) a magyarok a 60 kg mellett még 55, 84, illetve 96 kg-ban szerezhetnek kvótát: Várnában a négy közé kell jutni annak, aki részt akar venni az augusztus 13-án kezdődő athéni ötkarikás játékokon.

Eredmények:
60 kg, negyeddöntő:
Fedorisin (ukrán) - Wöller Gergő 7-2 - pontozásos győzelem
az 5-8. helyért:
Wöller - Karnyickij (fehérorosz) 2-2 - hosszabbítás után kevesebb intéssel
az 5. helyért:
Maszud (iráni) - Wöller 6-2 - p.gy.