Vágólapra másolva!
Imrő Dezső, a kisbéri Vállalkozók SE vezetőedzője lett a súlyemelő-válogatott új szövetségi kapitánya. A világbajnoki érmes, tavaly vb-negyedik Varga Viktóriát is felkészítő szakember a tisztségben Zsuga Imrét váltja, aki decemberben közös megegyezéssel távozott a kapitányi posztról, miután a vártnál gyengébbre sikeredett novemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt elveszítette az elnökség bizalmát.

Egészen most hétfőig úgy tűnt, hogy Imrő Dezső az új kapitány segítője lesz, mivel az elnökség a Zsuga távozása nyomán kiírt pályázatra beérkezett munkák közül a külföldről hazatért Fehér Tamásét találta a legjobbnak. Fehért január 19-én rendkívüli testületi ülésen, az edzőbizottság szakmai támogatása mellett meg is bízták, Imrő Dezsőt és a válogatottságtól visszavonuló Stark Tibort jelölve mellé segítőnek. Ám a szakember, még mielőtt munkába állt volna, hat nap elteltével levélben tudatta: visszalép.

Ezért rendelt el újabb rendkívüli elnökségi ülést Dolovai Tamás, az MSSZ első számú vezetője, aki a csütörtöki tanácskozás után elmondta: ezúttal vita nélkül - egyetlen ellenszavazattal és tizenöt igennel - Imrő Dezsőt választották meg szövetségi kapitánynak. A február 9-től tatai edzőtáborozással kezdődő olimpiai felkészülés bő fél éve alatt a korábbi válogatott versenyző, Bökfi János dolgozik majd szövetségi edzőként.

"Nincs vesztegetni való időnk, nyakunkon az olimpia és az athéni játékokat megelőző Európa-bajnokság, így már a jövő héttől végigjárjuk a válogatottba versenyzőket adó klubokat. Elbeszélgetünk a számításba vehető súlyemelőkkel segítőmmel, Bökfi Jánossal, akit teljes jogú társamnak tekintek a ránk váró munkában" - nyilatkozta Imrő Dezső. "Február 9-én indul a tatai edzőtáborozás, ahová bő, mintegy 20 fős keretet jelölök, benne tehetséges fiatalokkal, akikkel majd az athéni olimpia után is számolni lehet."