Vágólapra másolva!
Több nagyszabású tárgyalás is elindult a profiboksz legnagyobb alakjai, illetve azok menedzsmentjei között. A jelenkor súlycsoportoktól függetlenül két legjobbnak tartott bokszolója, Roy Jones és Bernard Hopkins állítólag már közel áll a megegyezéshez, és nagyon úgy tűnik, hogy csak visszatér a ringbe Felix Trinidad is. A Puerto Ricó-i első számú kiszemeltje Oscar de la Hoya, de Shane Mosley vagy Hopkins is szóba jöhet. Pehelysúlyban egy Marquez-Pacquiao összecsapás körvonalazódik, ami szintén az elképzelhető legjobb párosítás a súlycsoportban.

Bernard Hopkins és Roy Jones tizenegy éve már megküzdött egymással, akkor Jones pontozással nyert, azóta pedig mindketten a bokszvilág csúcsára értek. Igaz, más utat választottak maguknak: Jones a középsúlytól a nehézsúlyig gyűjtötte trófeáit, míg a "Hóhér" az eredeti súlycsoportjában maradt és vált vitathatatlan bajnokká.

A mérkőzés óriási gázsival és nézettséggel kecsegtet, hiszen a legtöbb súlycsoportoktól független ranglista a két érintett nevével kezdődik. A legfőbb akadályt a két bokszoló által birtokolt világbajnoki címek jelentik, amelyek különféle kötelezettségeket rónak rájuk (Hopkinsnak Robert Allen ellen kéne ringbe lépnie, Jones ellen pedig Antonio Tarver jogosult visszavágóra, nem beszélve a lassan esedékessé váló nehézsúlyú címvédéséről.)

Már tavaly ilyenkor is szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a korábban három súlycsoportban is megfordult - eredetileg váltósúlyú - bajnok, Felix Trinidad visszatérne a kötelek közé egy Oscar de la Hoya elleni második mérkőzés erejéig. A két klasszis 1999-ben küzdött meg egymással nagyváltósúlyban, akkor Trinidad nyert, majd három évre rá, mindössze 29 évesen visszavonult. De la Hoya azóta többször is szorgalmazta a visszavágót, de Trinidad mindeddig nem adta be a derekát, most azonban állítólag ő kezdeményezte a kapcsolatfelvételt De la Hoyával.

Kérdés, hogy az "Aranyfiú" akarja-e még a mérkőzést, hiszen Shane Mosley ellen nem sikerült revánsot vennie pályafutása másik vereségéért. De a tárgyalások sarokpontja mégiscsak az lesz, hogy milyen anyagi feltételeket kínál Trinidad, aki, ha nem sikerül meggyőznie De la Hoyát, akkor Mosleynál vagy egyetlen korábbi legyőzőjénél, Hopkinsnál próbál szerencsét.

Az év pehelysúlyú mérkőzése májusra várható, a tervek szerint ekkor csaphat össze egymással az IBF és a WBA címvédője, Juan Manuel Marquez és a Barrera leiskolázásával egy csapásra a súlycsoport koronázatlan királyává avanzsált Manny Pacquiao.