Vágólapra másolva!
Negyvennyolc órával a szombat esti mérkőzés és alig hússzal a csütörtök délután három órakor, a karlsruhei Karstadt-áruház harmadik emeletén esedékes mérlegelés előtt az Universum Box Promotion hivatalos honlapján napok óta folyó közvélemény-kutatás alapján Erdei Zsolt a mexikói Julio César González elleni WBO félnehézsúlyú profi világbajnoki címmérkőzés esélyese - még ha szűken is.

Az [origo] Universumtól származó információja szerint Erdei a szombat esti program hetedik párjában lép szorítóba a karlsruhei arénában, két párral később következik az est fénypontja, a karlsruhei születésű Regina Halmich és a mexikói Johanna Pena Álvarez összecsapása a légsúlyú világbajnoki címért. Bármennyire is fájó és nehezen érthető, de az igazán nagy érdeklődés a női vb-döntőt előzi meg, kizárólag azért, mert Halmich a "helyi menő".

Ami az Universum honlapján megejtett közönségszavazást illeti, a voksolók 31 százaléka pontozásos Erdei-győzelmet vár, 22 százalék honfitársunk kiütéses sikerére tippel, 23 százalék szerint González győz pontozással, míg 24 százalék úgy véli, a mexikói kiüti a magyar amatőr világ- és Európa-bajnokot. Szoros szavazás, de hajszállal Erdei a közönségfavorit.

Figyelemre méltó információ -s olyan hír, amely felértékeli a González-Erdei meccset, ha egyáltalán az még felértékelésre szorul -, hogy a WBO nagyközépsúlyú világbajnoka, a walesi Joe Calzeghe a február 21-i, Mger Mkrtcsjan elleni címvédő meccs után - melyet Cardiffban vív - ki akarja hívni az Erdei-González mérkőzés győztesét, azaz fel akar jönni a félnehézsúlyba. A 30 éves walesi nem akárki, 1997 októberében a legendás Chris Eubank legyőzésével hódította el a WBO nagyközépsúlyú koronáját.

Ch. Gáll András