Vágólapra másolva!
Igazi csemegét kínál a Marczibányi téren pénteken 17 órakor kezdődő Statisztika-Langweid női asztalitenisz BEK-elődöntő első felvonása, hiszen a német csapatban játszik a kilencszeres Európa-bajnok Bátorfi Csilla is.

Ám abból, hogy nincsenek rangsorolva, messzemenő következtetést hiba lenne levonni. A 39 éves Schreiner a jelenlegi Bundesliga-szezonban 13 meccsből 13-at nyert, Lin Hszu 13-ból 11-et. Az 1992 óta Langweidben légióskodó Bátorfi csapattársait megelőzve már szerdán megérkezett Budapestre, de csütörtökön társai is befutottak.

- A vesztett pontok alapján jelenleg vezetik a Bundesligát, tíz meccsből nyolcat megnyertek, két döntetlen mellett. Mitől szalad ennyire a Langweid szekere? - kérdeztük Bátorfi Csillát.
- A fő erényünk az, hogy kiegyensúlyozott csapatot alkotunk, akár a negyedik számú játékosunk is képes olyan teljesítményre, mint az első számú, ha annak történetesen nincs jó napja. Az más kérdés, hogy az egyéni teljesítmények olykor változóak, főleg Steff és az én esetemben, de a két kínai játékosunk szinte folyamatosan stabil formát mutat.

- A Statisztika elleni találkozón hogyan látja az esélyeket?
- Abszolút egyenlőek, ötven-ötven százalék.

- De döntetlen nem lehet az eredmény!
- A hazai pálya miatt akkor inkább a Statisztikának adok 51 százalékot, de ezt tényleg csak a játék kedvéért mondom. Az biztos, hogy a "Statot" a Marczibányi téren nagyon nehéz megverni. A papírforma, vagyis a világranglistás helyezések alapján úgy néz ki, hogy Boros Tamara verhetetlen, ő nyer két meccset, s valaki másnak még egy győzelmet összehozni már nem olyan nehéz.

Pénteken a második számú európai kupasorozatban, az ETTU-kupában is lejátsszák az elődöntő első mérkőzéseit. A címvédő, s a tavalyi fináléban éppen a Langweidet verő Postás-Matáv szintén német gárda, a 3B Berlin otthonában szerepel. S van magyar vonatkozása a másik elődöntőnek is, hiszen az ugyancsak német TV Busenbachban játszik Tóth Krisztina (a világranglista 16. helyezettje), a fináléba jutásért a holland NAK Den Helder ellen.

Fábik Tibor