Vágólapra másolva!
Andre Agassi szerint a Rusedski-ügy nem ártott a tenisz hírnevének, mert a rengeteg doppingellenőrzésnek köszönhetően ez a "legtisztább" sportág. Juan Carlos Ferrero címvédő létére kikapott a sydneyi torna első fordulójában - a világranglista 447. helyezettjétől.

"Élen járunk a szűrésben a gyakoriság és a sokrétűség szempontjából egyaránt. Én tavaly 13 tornán indultam, és 11-szer vizelet-, 8-szor pedig vérmintát vettek tőlem. Ráadásul háromszor versenyen kívül is ellenőriztek" - mondta a nyolcszoros Grand Slam-győztes csillag, aki címvédőként indul a hétfőn kezdődő Australian Openen.

A 2003-at 47/10-es mérleggel záró, 33 éves klasszis hozzátette: meggyőződése, hogy az éljátékosok közül senki sem él tiltott teljesítményfokozó szerekkel, és csakis "tiszta" ellenfelekkel találkozik a pályán.

A doppingkérdés csütörtök óta van ismét napirenden a teniszben: akkor derült ki, hogy a brit Greg Rusedski szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolon nyomaira bukkantak. Az adogatás gyorsasági világcsúcstartója (239,7 km/h) - akinek tavaly júliusban Indianapolisban lett pozitív a tesztje - váltig tagadja az ellene felhozott vádakat, hangoztatva: úgy tudja, a legjobb 120 férfi versenyző közül 47-nek volt a megengedettnél magasabb a nandrolonszintje, az illetékesek ezt mégsem tették közzé.

Az eset miatt a 30 éves, kanadai születésű brit klasszisnak február 9-én kell megjelennie egy montreali vizsgálaton. Addig részt vehet a tornákon, így az idény első GS-viadalán is.