Vágólapra másolva!
Bár a német lapok egyelőre csak a nagy bajnokról, Dariusz Michalczewskiről írnak, a hét végén Karlsruhéban nem a Tigris, hanem Erdei Zsolt lép kötelek közé az Universum színeiben. A WBO-címmérkőzésen a bajnok Julio Cesar Gonzalez lesz az ellenfél, aki októberben Michalczewskit intézte el. A világbajnok pedig már tervezheti is, hogy a következő ellenfél a walesi Joe Calzaghe lesz.

A reváns ideje január 17-én Karlsruhéban jöhet el, s bár a német sajtó egyelőre hallgat a gáláról s inkább Michalczewski ügyeivel van elfoglalva, azt nem hallgatja el, a győztes ismerete nélkül is tudni lehet, ki a következő kihívó. A walesi Joe Calzaghe már nagyon készül, hogy bebizonyítsa, ő a félnehézsúly igazi királya.

"Nem vitás, én vagyok a legjobb nagyközépsúlyú bunyós a világon. Súlyproblémáim nem lesznek, soha nem is voltak, nincs senki, akitől félnem kellene" - állítja Calzaghe, aki szeretné mindkét súlycsoport WBO-címét elnyerni.

Nagyközépsúlyban 1997. október 11-e óta a legjobb, akkor tizenkét menetben, pontozással nyert a brit Chris Eubank ellen, s olyanok ellen védte meg címét, mint az exvilágbajnok Byron Mitchell vagy Robin Reid, Charles Brewer, illetve az universumos Mario Veit.

Michalczewski közben a Hamburger Abendblattnak úgy nyilatkozott, az ő mérkőzésszervező menedzsere, Klaus-Peter Kohl is nagyokat hibázott az utóbbi időben, s ennek is következménye a Tigris González elleni veresége. "Promóteremnek körültekintőbben kellett volna ellenfeleket választania számomra. Két nehéz meccsem volt Richard Hall ellen, megmérkőztem Derrick Harmonnal, s González zsinórban a negyedik erős ellenfelem volt. Mindig nem lehetek csúcsformában" - kesergett Dariusz, aki januári porcműtétjét követően májusra tervezi a visszatérést.

"Világbajnoki címmeccset akarok vívni" - mondta, s ez azt feltételezi, hogy a WBA szervezet világranglista-elsőjeként a bajnok Silvio Branco ellen lép majd szorítóba.

A félnehézsúly világranglistái

WBC

WBA

WBO

Roy Jones Jr.Silvio BrancoJulio González
1. Antonio Tarver1. Dariusz Michalczewski1. Dariusz Michalczewski
2. Paul Briggs 2. Louis Del Valle2. Stipe Drews
3. Stipe Drews3. Medhi Sahnoune3. Hugo Garay
4. Dariusz Michalczewski4. Bruno Girard4. Erdei Zsolt
5. Thomas Ulrich5. David Telesco5. Thomas Ulrich
6. Tomasz Adamek6. George Khalid Jones 6. Antonio Tarver
7. Elvir Muriqi7. Paul Briggs7. Richard Hall
8. Jesus Ruiz8. Fabrice Tiozzo8. Glencofee Johnson
9. Montell Griffin9. Montel Griffin9. Tomas Adamek
10. George Jones10. Thomas Ulrich10. Rico Hoye
11. Eric Harding11. Stipe Drews11. Manny Siaca
12. Kamel Amrane12. Laudelino Barros12. Alexei Trofimov
13. Laudelino Barros13. Elvis Michailenko13. David Telesco
14. Donnell Wiggins14. Jackson Chanet14. Derrick Harmon
15. Erdei Zsolt15. Paul Murdoch15. Laudelino Barros