Vágólapra másolva!

Pingpongozóink a fehéroroszok ellen

Férfiasztalitenisz-válogatottunk kedden Kecskeméten Eb-selejtezőn fogadja Fehéroroszországot. Az ellenfél legjobbja, Vlagyimir Szamszonov a 2003-as Eb-n nemcsak egyéniben szerzett aranyérmet, hanem társait is sikerre vezette a csapatversenyben.

A fehérorosz válogatott tehát címvédőként érkezik a kecskeméti Városi Sportcsarnokban (Olimpia u. 1/a) kedden 16.45 órakor kezdődő mérkőzésre, amelyet a Premier Divízió A csoportjában, a harmadik fordulójában játszanak. A vendégek az első fordulóban idegenben 3:2-re kikaptak Ausztriától, a második körben pedig még rosszabbul jártak, mert hazai pályán 3:0-ra vesztettek Lengyelországgal szemben. A magyar csapat is két vereséggel kezdett, a lengyelektől idegenben 3:2-re, míg az osztrákoktól itthon kapott ki 3:1-re.

A keddi mérkőzésre a fehérorosz válogatottban a világranglista ötödik helyén álló Szamszonov mellett Scsetyinyin (68.), Csumakov (385.) és Boltrusko (728.) kapott helyet. A tavalyi Eb-n aranyérmes csapatban Szamszonov, Scsetyinyin és Csumakov szerepelt. Érdekesség, hogy az ötszörös Szamszonov élete első Európa-bajnoki címét Tóth Krisztinával szerezte vegyes párosban, még 1996-ban.

A magyar válogatott várhatóan Pázsy Ferenc (94.), Fazekas Péter (158.), Demeter Lehel (195.) összeállításban próbálja meglepni az esélyesebb vendégeket.

Fábik Tibor