Vágólapra másolva!
A határidő lejártáig öten nyújtottak be pályázatot a magyar súlyemelő-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A tisztséget azért kell mielőbb betölteni, mert december végi dátummal, közös megegyezéssel szerződést bontottak az eddigi szakvezetővel, Zsuga Imrével, akinek a munkájával elégedetlen volt az elnökség.

A sportági vezető testület azért foglalt állást - alig 8 hónappal az athéni olimpia előtt - a kapitánycsere mellett, mert a novemberi vancouveri olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a magyar csapat a vártnál - és a tervezettnél - eggyel kevesebb, összesen hét (4 férfi és 3 női) ötkarikás kvótát szerzett, amellett egyes versenyzők váratlan kiesését, a rossz versenyeztetést, a nem megfelelő csapatszellemet is felrótták Zsuga Imrének. A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) decemberben kiírt pályázatára péntekig öt munka érkezett be.

Amint azt Dolovai Tamás, az MSSZ elnöke - hangsúlyozottan ábécésorrendben említve a neveket - elmondta: pályázik a posztra Bökfi János békéscsabai tréner, korábbi világbajnoki érmes versenyző, aztán a sokáig Közép-Amerikában, legutóbb pedig Norvégiában ténykedő Fehér Tamás. A jelöltek között van Imrő Dezső, a kisbéri Vállalkozók SE súlyemelőinek mestere, akinek tanítványa többek között a friss vb-negyedik és olimpiai kvótaszerző Varga Viktória. Szeretné a tisztséget megkapni Szabolcsi Károly kisújszállási edző is, továbbá a moszkvai olimpia ólomsúlyú bronzérmese, Szalai György, aki legutóbb Tunéziában trénerkedett.

Az elnök közölte, hogy szerdán a szövetség edzőbizottsága véleményezi, minősíti a pályamunkákat, s a január 19-i elnökségi ülésen hirdetnek győztest, akinek bő fél éve marad, hogy - ugyancsak új szövetségi edzővel maga mellett - a lehető legerősebb s legjobb versenyzők alkotta magyar válogatottat állítsa ki az athéni játékokra.