Vágólapra másolva!
A Magyar Súlyemelő-szövetségbe két pályázat érkezett be a szövetségi kapitányi posztra: Imrő Dezső, a Kisbér vezetőedzője, valamit Szabolcsi Károly, a serdülő válogatott irányítója jelentkezett.

A Magyar Súlyemelő-szövetség december 18-án kölcsönös megegyezéssel szerződést bontott Zsuga Imre szövetségi kapitánnyal, aki maga is elismerte, hogy elvesztette az elnökség bizalmát. Ennek közvetlen előzménye, hogy válogatottunk a vancouveri vb-n csak hét olimpiai kvótát szerzett a betervezett nyolc helyett.

- Kik jelentkeztek a kapitányi posztra kiírt pályázatra? - kérdeztük csütörtökön este Dolovai Tamást, a Magyar Súlyemelő-szövetség elnökét.
- Elöljáróban el kell mondanom, hogy a pályázat határideje csütörtökön éjfélkor jár le, tehát ha addig postára adták a borítékot, akkor ezt a jelentkezést is figyelembe kell vennünk. Csütörtökig két pályázat érkezett be, Imrő Dezsőé és Szabolcsi Károlyé. Imrő Kisbéren igen mostoha körülmények közepette is kiemelkedő munkát végez, amit jelez Varga Viktória vb-negyedik helye is. Szabolcsi pedig az utánpótlás egyik irányítója, a serdülőválogatott munkájáért felel. Egyébként mindketten a fiatal edzői generáció képviselői, s ennek én személy szerint nagyon örülök.

- Melyikük jelentkezett előbb?
- Szabolcsi Károly pályázata sokáig az egyedüli volt, Imrő Dezsőé az utolsó napon, azaz a csütörtöki postával érkezett.

- Mindketten komoly, részletes pályázatot adtak be?
- Igen, hiszen a kiírás eleve úgy szólt, hogy a pályázó ismertesse a szakmai elképzelését, fejtse ki, hogyan képzeli el az olimpiai felkészülést és az idei versenyprogramot. Szóval nem csak azt kérdeztük, hogy hány éves az illető és mi az édesanyja neve...

- Mi a pályázatok elbírálásának a menete?
- Jövő szerdán az edzőbizottság véleményezi a pályázatokat, és ezt figyelembe véve az elnökség január 19-én dönt.

- Mi lesz, ha egyik jelöltet sem találják alkalmasnak?
- Mindenképpen kapitányt választunk a pályázók közül. Egy olimpiai sportágat sokáig nem lehet szakmai irányító nélkül hagyni, és az idő sürget bennünket.

Fábik Tibor