Vágólapra másolva!
Mintegy hétszáz vívót csatasorba állító, s a junior korosztályban a világbajnokságnál is erősebb mezőnyű lesz a január 10-12. közötti Héraklész Világkupa a Nemzeti Sportcsarnokban.

Mivel a vb-vel ellentétben a Világkupa-versenyeken nincs létszámkorlátozás, s a budapesti Héraklész-kupát mind a hat fegyvernemben megrendezik, az elmúlt évekhez hasonlóan most is hatalmas mezőny jön össze a magyar fővárosban. Szerdáig 31 ország küldte el a nevezését, s ami a külföldieket illeti, a férfiaknál tőrben 110, párbajtőrben 112, kardban 85, a nőknél tőrben 103, párbajtőrben 113, kardban 69 jelentkezés futott be. Ehhez hozzá véve a magyar versenyzőket, a rendezők mintegy hétszáz-hétszázötven indulóval számolhatnak.

A Nemzeti Sportcsarnokban szombattól hétfőig zajló Héraklész-kupa szerdai sajtótájékoztatóján Jánosi Zsuzsa utánpótlás-igazgató elmondta, hogy elsősorban azoktól vár jó szereplést, akik az elmúlt évben a világ- és Európa-bajnokságon is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az utánpótlás hazai legjobbjai tavaly a vb-n és az Eb-n egy arany- és hat bronzérmet szereztek. Legjobban a kardozó Lontay Balázs teljesített, aki a junior Eb-t megnyerte, a vb-n pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ez alapján tőle várhatjuk a legjobb eredményt, de a női kardozók is kellemes meglepetést szerezhetnek.

A Héraklész-kupa programja:
szombat:
női párbajtőr: 8 óra, döntő 18 óra
női kard: 12 óra, döntő 18.40 óra

vasárnap:
férfi párbajtőr: 8 óra, döntő 18 óra
férfi kard: 12 óra, döntő 18.40 óra

hétfő:
férfi tőr: 8 óra, döntő 18 óra
női tőr: 12 óra, döntő 18.40 óra

Fábik Tibor