Vágólapra másolva!
Közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban, a Connecticut állambeli Mashantucketben kerül sor az új év első profi ökölvívó-eseményére, amely nem más lesz, mint Artur Grigorjan, a Boksz Világszervezet (WBO) könnyűsúlyú, és Acelino Freitas, a WBO és a Boksz Világszövetség (WBA) nagypehelysúlyú világbajnokának egymás elleni csatája.

Az üzbég származású, "Artur király" becenevű címvédő Grigorjan legutóbb közel egy évvel ezelőtt, 2003. január 18-án lépett ringbe. Az Erdei Zsoltot is foglalkoztató hamburgi Universum 36 éves profija a lengyel Matt Zegan ellen védte meg 17. alkalommal az 1996-ban megszerzett övét, s ha ezúttal is győz - bár a szakemberek véleménye szerint most nem ő az esélyes -, akkor a könnyűsúlyúak között rekordot állít fel a vb-cím birtoklásának időtartamát tekintve. A hosszú kihagyás oka, hogy áprilisban bicepszizom-szakadást szenvedett és csak nemrég kezdhette újra az edzéseket.

A kihívó, a brazil Freitas azért döntött úgy, hogy feljebb lép egy kategóriával, mert súlycsoportjában nem talált megfelelő erősségű ellenfelet. A 28 éves ökölvívó profi mérlege: 34 győzelem, ebből 31 kiütéses siker.

"Nagy csata lesz, egyikünk biztosan a padlóra kerül" - mondta a mérkőzéssel kapcsolatban Grigorjan.