Vágólapra másolva!
Minden jegy elkelt a Budapest Sportarénában március 5-7. közötti 10. fedett pályás atlétikai világbajnokságra, azaz a sportág téli csúcstalálkozójának mindhárom versenynapján telt ház előtt zajlanak majd a küzdelmek.

A szervező bizottság és a Budapest Sportaréna jegyirodájának tájékoztatása szerint a vb-re minden bérletet értékesítettek, így a napijegyek januárra tervezett árusítására már nem is kerül sor. Ez azt jelenti, hogy az értékesíthető helyeket - szám szerint 3200-at - kivétel nélkül a háromnapos bérletet megvásárlók foglalják majd el a Budapest Sportarénában. Ez egyfajta új rekordot jelent a hazai világversenyek történetében: elővételi bérletakcióval, ráadásul két hónappal a rajt előtt még egyszer sem sikerült megtölteni a tribünt.

Bár a vb-re az előzetes nevezési határidő csak január 5., december közepe óta folyamatosan érkeznek a formanyomtatványok a szervező bizottsághoz. Elsőként Malawi nevezése érkezett meg, az afrikai országot egyetlen versenyző, egy férfi 800 méteren induló atléta képviseli majd. Az már biztos, hogy a legnépesebb küldöttségek között lesz Spanyolország, amely 33 versenyzőt (és további 14 vezetőt) küld Budapestre, de húsznál több atléta jön Németországból, Olaszországból, és Nagy-Britanniából is.

Ami a magyar csapatot illeti, jelenleg nyolcan érezhetik magukat biztos indulónak; akik a tavalyi fedett pályás idényben (Dobos Gábor, Győrffy Dóra, Varga Judit, Vaszi Tünde, Molnár Krisztina, Tóth Lívia, Tusai Brigitta), valamint a szabadtéri szezonban (Szeglet Zsolt) teljesítették a nemzetközi szövetség egyáltalán nem könnyű nevezési szintjeit. Végleges csapathirdetés az idei országos bajnokság után, február 24-én lesz.

Fábik Tibor