Vágólapra másolva!
New York oroszok lakta városnegyedében, egy népszerű éjszakai lokálban tartott sajtótájékoztatót és nyílt edzést Vitalij Klicsko, aki december 6-án a Madison Square Gardenben lép kötelek közé Kirk Johnson ellen a WBC nehézsúlyú bokszmeccsén.

"Kis Odessza" prominens vendégeket fogadott csütörtökön, New York Brighton Beach-i orosz közösségébe ugyanis Vitalij és Vlagyimir Klicsko látogatott el. Az ukrajnai születésű nehézsúlyú bokszcsillagok persze nem baráti nyaralásra ruccantak át a tengerentúlra, hanem a National étteremben - pontosabban lokálban - próbálták népszerűsíteni Vitalij (32-2; 31 KO) december 6-ra tervezett Kirk Johnson (34-1-1; 25 KO) elleni fellépését. A sajtótájékoztatót nyílt edzés előzte meg, majd a bokszoló és edzője, Fritz Sdunek is elmondta véleményét.

"A jövő héten kezdjük meg a bokszolást. Tudom, hogy Kirk Johnson nagyon erős srác, jó felépítésű, kiváló reflexszel rendelkező bunyós. Láttam a John Ruiz ellen mérkőzést, de ugye megértik, hogy nem akarom részletesen elemezni a látottakat" - nyilatkozta Sdunek.

A Madison Square Gardenbe tervezett 12 menetes WBC-összecsapás győztese első számú kihívója lehetne a jelenlegi királynak, Lennox Lewisnak - hacsak a brit vissza nem vonul ténylegesen.

"A szemem tökéletesen meggyógyult, már teljes erővel a Kirk elleni összecsapásra koncentrálok. Nagyszerű bokszoló villámgyors kezekkel, ezért maximálisan fel kell készülnöm ellene. Ígérem, azt a nagyszerű formát hozom majd ellen, mint amit Lewis ellen is produkáltam" - fogadta meg Vitalij, aki elmondta, nagy álma valósul meg, hogy a boksz édenében léphet a kötelek közé.

"Nem hiszem, hogy Vitalij könnyű meccsre számíthat, Kirk nem lekezelendő ellenfél. A testvérem nagyon magabiztos, főleg a Lennox utáni mérkőzés óta" - vélte Vlagyimir.