Vágólapra másolva!
Televíziós kommentátorként vesz részt a jövő évi, athéni nyári olimpián Oscar de la Hoya, a profi ökölvívás elmúlt évtizedének egyik legnagyobb csillaga.

Az 1992-es barcelonai ötkarikás játékokon 60 kg-ban aranyérmes amerikai bokszoló a tervek szerint a Telemundo Sports csatorna riportereként, illetve az NBC munkatársaként tevékenykedik majd a görög fővárosban.

A spanyol nyelvű TS lesz az Egyesült Államok televíziózásának történetében az első olyan adó, amely nem angol nyelven közvetít az olimpiáról.

De la Hoyával kapcsolatos, hogy a sztár szeretne visszavágni Shane Mosley-nak a szeptember 13-án egyhangú pontozással elszenvedett vereségért, amellyel elveszítette a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) nagyváltósúlyú bajnoki címét.

Mindez annak fényében érdekes, hogy a 30 éves de le Hoya (mérlege: 36 győzelem, 3 vereség) az összecsapás előtt kijelentette: vereség esetén visszavonul.

Az ismertséggel járó médiafigyelem alul De la Hoya sem bújhat ki: a New York Daily News című napilap beszámolt arról, hogy a bokszoló keddről szerdára virradó éjjel a Scores nevű manhattani sztriptízbárban mulatott.