Vágólapra másolva!
Evander Holyfield nem hajlandó elfogadni, hogy eljárt felette az idő. A nehézsúlyú profi ökölvívás egykori világbajnoka annak ellenére, hogy október elején kiütéses vereséget szenvedett az IBF cirkálósúlyú bajnoka, James Toney ellen, úgy véli, addig nem vonul vissza, míg nem nyeri meg a világbajnoki övet.

A 41 éves bokszlegendáról elterjedt, végleg felhagy az ökölvívással, ám a "harcos" kész az újabb csatára. "Megnéztem a legutolsó mérkőzésem videofelvételét, s láttam, nagyon rossz napot fogtam ki. Toney sokkal gyorsabb volt nálam, s alaposan felülmúlt. Nincs rá mentségem. Azt is láttam, akadt néhány nagyon rossz döntésem. Többet kell tehát edzenem, több időt kell töltenem azzal, hogy kiküszöböljem a hibáimat" - nyilatkozta Holyfield, aki elismerte, sokan biztatták visszavonulásra.

"Nem kockáztatom az egészségemet, a családomnak és a gyermekeimnek még szüksége lesz rám. Jól érzem magam, s különben is, az élet nem más, mint egy csomó kockázat együttvéve. Anélkül nem lehet jó eredményt elérni. Világbajnokként szeretném befejezni a sportot, hiszem, még lesz lehetőségem felérni a csúcsra."

Holyfield első alkalommal 1990-ben lett nehézsúlyú világbajnok, akkor a harmadik menetben kiütötte a Mike Tysont legyőző James Buster Douglast. Az elmúlt évtized során számos emlékezetes mérkőzést vívott, többek között Riddick Bowe, Mike Tyson és Lennox Lewis ellen.