Vágólapra másolva!
Visszatér a versenypályára Birgit Fischer, Németország legeredményesebb olimpikonja. A dpa hírügynökség úgy tudja: ezt szerdán jelenti be hivatalosan a hétszeres ötkarikás aranyérmes, 41 éves kajakos.

A 27-szeres világbajnok klasszis a 2000-es sydneyi játékok után vonult vissza, ha azonban igaznak bizonyulnak a visszatéréséről szóló hírek, akkor elképzelhető, hogy nem az ausztráliai volt az utolsó ötkarikás szereplése, s még jövőre, Athénban, hatodik olimpiáján is találkozhatnak vele a riválisok - köztük a magyarok - és a szurkolók.

Fischer visszatérését állítólag több szponzor is támogatja, ráadásul a gyermekei is amellett vannak, hogy folytassa sportpályafutását. "Szerintem nagyszerű lenne, ha újra versenyezne. Legalább nem lenne annyit otthon" - mondta kissé szemtelenül a sztár 14 éves lánya, Ulla.

A jelenkor egyik legeredményesebb német kajakosa, a kétszeres ötkarikás aranyérmes Katrin Wagner ugyanakkor szkeptikusan reagált volt társa terveire. "Nekem tulajdonképpen mindegy, hogy visszatér-e. Eltelt már pár év, de ha ismét olyan erőállapotba tudna kerülni, mint amilyenben Sydneyben volt, akkor örömmel ülnék újra egy hajóba vele" - mondta.

Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: ha Fischer vissza is tér, a magyaroknak nem kell tartaniuk tőle. "Ha elég erőt érez magában, nyugodtan versenyezzen, ám a kora, a három évnyi kihagyás és a magyar lányok elmúlt években nyújtott teljesítménye miatt állítom: nem lehet veszélyes ránk" - kommentálta a hírt a szakember.