Vágólapra másolva!
Nagy János megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú kisvilágbajnoki címét, miután a 10. menetben technikai KO-val legyőzte az argentin Julio Pablo Chacónt.

Képgaléria

Rendkívül kemény csatát vívott a két bokszoló. Nagy jól kezdett, és bátran ment előre, ugyanakkor nem feledkezett meg a védekezésről sem. Chacón nem tudott előnyt szerezni, bár a mérkőzés közepén Nagy holtpontra jutott. A 28 éves győri öklöző azonban újítani tudott, és taktikusan harcolt.

A 10. menetben egy mélyütés után Chacón látványosan összeesett: a mérkőzésvezető a WBO-szabályok értelmében 5 percet adott az argentinnak, hogy folytassa a küzdelmet. Chacon ezt nem tette meg, így Axel Zielke kihirdette Nagy technikai KO-győzelmét. Az ominózus ütés pillanatában a magyar valamennyi pontozónál vezetett.

"A mérkőzésvezető nem ítélte mélyütésnek a találatot, így öt perc után folytatni kellett volna a küzdelmet" - mondta Kovács István, aki a WBO felügyelőjeként vett részt a mérkőzésen.

Nagy 15. profi meccsén 11. kiütéses sikerét aratta, és továbbra is százszázalékos.

Nagy és Chacón az atlantai olimpián amatőrként mérkőzött, akkor a dél-amerikai győzött. A dél-amerikai 2001. június 16-án a Kisstadionban Kovács Istvántól hódította el a WBO pehelysúlyú világbajnoki címét.

A kisvilágbajnoki összecsapás előtt a nagyváltósúlyú Takács Zoltán hatmenetes csatát vívott a német Richard Remennel. A magyar bokszoló az utolsó menetben technikai KO-val győzött.

A szolnoki Revans profi bokszgála eredményei:
középsúly: Nagy József - Marian Varchol (cseh) technikai KO a 2. menetben
váltósúly: Kalocsai Zoltán - Ivan Vavrecan (ukrán) TKO a 4. menetben
nehézsúly: Rubin Olivér - Esztán László KO az 1. menetben
könnyűsúly: Komjáthi László - Kamil Tatar (török) TKO. az 1. menetben
nagyváltósúly: Takács Zoltán - Richard Remen (német) TKO a 6. menetben

WIBF-GBU légsúlyú világbajnoki címmérkőzés:
Miló Viktória - Maya Frenzel (német) TKO a 10. menetben
WBO nagypehelysúlyú kisvilágbajnoki címmérkőzés:
Nagy János - Julio Pablo Chacón (argentin) TKO a 10. menetben