Vágólapra másolva!
A július 3-án rajtoló 2004-es Tour de France-on a francia kerékpáros körverseny több mint százéves története során először lesz egyéni (hegyi) időfutam a L'Alpe-d'Huez-re vezető szakasz. A 15 km-es etapra mindössze négy nappal a párizsi befutó előtt kerül sor.

A mezőny a prológot követően három napig Belgiumban teker, majd következik a csapatidőfutam Cambrai és Arras között. Ezután Bretagne felé kerekeznek a versenyzők Chartres és Angers érintésével. Az első pihenő a tizedik napon lesz azután, hogy a karaván Quimperből Limoges-ba utazott repülővel.

A résztvevők a Massif Centralon keresztül jutnak el a Pireneusokba, ahol két hegyi futam vár rájuk. A második, nimes-i pihenőt követően az Alpok vonulataival kell megküzdeniük a kerékpárosoknak.

Az egyetlen hagyományos egyéni időfutamra az utolsó előtti napon, Besancon környékén kerül sor.

A viadalon 22 csapat kilenc-kilenc versenyzője vehet részt. A szervezők két lépcsőben, januárban és márciusban közlik, hogy mely csapatokat hívják meg.

A program párizsi ismertetésén jelen volt többek között az ötszörös győztes amerikai Lance Armstrong, valamint legnagyobb riválisa, a Tourt egyszer megynyerő német Jan Ullrich.