Vágólapra másolva!
A magyar férfiasztalitenisz-válogatott nagy küzdelemben kikapott a vendég Ausztriától a Szuperliga helyébe lépett Európa bajnoki-selejtezőn, Bükön. Demeter Lehel legyőzte a világbajnok Werner Schlagert.

A világsztárokkal érkező vendégeknél asztalhoz állt az idei vb-aranyérmes Schlager, akit óriási meglepetésre Demeter rendkívül izgalmas összecsapáson megvert. A további találkozókon megmutatkozott a jelentős erőkülönbség, a befejező mérkőzés ugyanakkor hallatlan izgalmakat hozott. A nagy napot kifogó Demeter 0-2-es állásnál két meccslabdát is hárított a páros Európa-bajnok Chen Weixing ellen, és kiegyenlített. A döntő szettben a magyar játékost is mindössze egy pont választotta el a győzelemtől, azonban az osztrákok honosított kínai játékosa volt végül a magabiztosabb.

"Nagyszerűen küzdöttek a fiatalok, minden elismerést megérdemelnek. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy lemondanánk az idősebbekről. Demeter Lehel csodálatos meccset vívott a világbajnok Schlagerrel: felejthetetlen győzelmet aratott. Nagy nap volt ez a magyar asztalitenisz számára" - mondta Volper László szövetségi kapitány.

"Azt hiszem nincs ma nálam boldogabb ember Magyarországon" - fogalmazott Demeter Lehel.

Európa-bajnoki selejtező, A csoport:
Magyarország - Ausztria 1-3
Demeter Lehel - Schlager 3-2
Jakab János - Gárdos 1-3
Zwickl Dániel - Weixing 1-3
Demeter - Weixing 2-3

a másik mérkőzésen:
Fehéroroszország - Lengyelország 0-3

az állás: 1. Lengyelország 4 pont (6-2), 2. Ausztria 4 (6-3), 3. Magyarország 2 (3-6), 4. Fehéroroszország 2 (2-6)

a magyarok további mérkőzései:
2004. január 13.: Magyarország - Fehéroroszország
2004. október 5.: Magyarország - Lengyelország
2004. november 2.: Ausztria - Magyarország
2005. január 18.: Fehéroroszország - Magyarország.