Vágólapra másolva!
Az Európai Kajak-kenu Szövetség (ECA) igazgatótanácsa budapesti ülésén úgy határozott, hogy 2004-től évente kerül majd sor a síkvízi Európa-bajnokságra.

Az elmúlt hétvégén Budapesten ülésezett az Európai Kajak-kenu Szövetség igazgató tanácsa. Az angol Albert Woods vezette testület legfontosabb döntése, hogy a grémium letette a voksát az évenkénti Eb-rendezés mellett, így 2004-ben és 2005-ben Poznan, 2006-ban Racice, 2007-ben Sevilla, 2008-ban pedig Milánó ad otthont a síkvízi kontinensbajnokságnak. A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) a Világkupa-sorozat erősítésén fáradozik, ám az érdekeket egyeztetve a teljes élmezőny versenyeztetésére jó alkalmat kínálhatnak a nyílt Európa-bajnokságok is - például az olimpiai kvalifikáció jegyében, ilyenre kerül sor jövőre Lengyelországban is.

Vaskuti István, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai alelnöke szorgalmazta az ECA-tagországok egységes fellépését, melynek kedvező fogadtatását már ezen a héten tettekkel igazolhatják kontinensünk képviselői. Csütörtöktől vasárnapig ugyanis Madridban ülésezik az ICF igazgató tanácsa, melynek Vaskuti mellett a budapesti ülésen résztvevők közül többen is tagjai. A spanyolországi tanácskozás többek között a 2006-os magyarországi vb-rendezés szempontjából is nagy jelentőségű lehet.