Vágólapra másolva!
Nagy meglepetéssel folytatódott a 2,2 millió dollár összdíjazású madridi tenisztorna, a Mester-sorozat utolsó előtti viadala: a hagyományos világranglistán 21. Nicolas Massu ugyanis 80 perc alatt lezárta Andy Roddick 20 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatát.

A zseniális képességű, ugyanakkor szélsőséges játékra képes chilei klasszist ráadásul csak az első játszmában késztette nagy küzdelemre a US Open-győztes amerikai sztár, a második szett egyoldalú volt. Igaz, az elsőben Roddick már 5:2-re vezetett, de ezután nem lelte a rivális elleni jó taktikát.

Az amerikai teniszező legutóbb augusztus elején Washingtonban kapott ki egyéni tornán - a Davis-kupában a szlovák Dominik Hrbaty nyert ellene a szeptemberi osztályozón -, az elődöntőben Tim Henmannal szemben, majd diadalmaskodott Montrealban, Cincinnatiban és a US Openen. A 20 győztes meccsen összesen 8 szettet veszített.

A 23 éves Massu képességeit jól mutatja, hogy 1996 óta tartó profi pályafutása során diadalmaskodott már Tim Henman, James Blake, Juan Carlos Ferrero, David Nalbandian, Roger Federer, Rainer Schüttler, Albert Costa és Gustavo Kuerten ellen is. Rodickkal most találkozott először.

A szerdán kiesett Wayne Ferreira élesen bírálta a közönség magatartását: "Minden hibámat megéljenezték, a jó ütéseim után pedig kifütyültek. Ilyen botrányos és sportszerűtlen viselkedéssel még nem találkoztam 15 éves pályafutásom alatt" - dühöngött a második szettben két meccslabdát is rontó dél-afrikai kitűnőség, akit a helyi kedvenc Juan Carlos Ferrero győzött le 6:3, 2:6, 7:6-ra. A 32 éves Ferreira - aki 1992-ben, a barcelonai olimpián bronzérmes lett, s eddig 15 tornát nyert meg - kedden jelentette be, hogy a 2004-es idény végén visszavonul, és edzőként dolgozik tovább.

A nyolcaddöntőben:
Massu (chilei) - Roddick (amerikai, 2.) 7:6 (7-3), 6:2
Federer (svájci, 3.) - Fish (amerikai) 6:3, 7:6 (7-4)
Grosjean (francia, 6.) - Spadea (amerikai) 6:3, 6:2
Srichaphan (thaiföldi, 7.) - Gambill (amerikai) 7:5, 6:4
El-Ajnaui (marokkói, 15.) - Ginepri (amerikai) 6:4, 7:6 (7-5)
Chela (argentin) - Novak (cseh) 3:6, 7:6 (7-5), 6:3