Vágólapra másolva!
Egy hónapos pihenő után megkezdte az olimpiai felkészülést a magyar kajak-kenu válogatott. A legfontosabb hír, hogy újra összeült a Sydneyben aranyérmet szerzett férfi kajak négyes. Storcz Botond visszatért Sári Nándor csapatához, és hétfőn már együtt edzett Kammerer Zoltánnal, Vereckei Ákossal és Storcz Botonddal.

"Örülök, hogy újra itt vagyok, igaz, nem mosolyogni jöttem, hanem azért, hogy ha kell, akkor vicsorogva küzdjek a többiekkel a célunkért. Nem titkoljuk, hogy a közös érdek vezérel mindnyájunkat: Athénban meg akarjuk védeni olimpiai bajnoki címünket" - mondta Storcz Botond.

"Én is abban hiszek, hogy a négyes sikeres lehet. A Vereckei-Storcz konfliktus kiújulására nem számítok: elvégre mindketten tudják, mi a feladatuk. A tavaszi vízre szálláskor ugyan mindketten más tempóban lendülnek bele a versenyzésbe, de úgy vélem, edzőként át tudom majd hidalni, hogy ez idő tájt eltérő munkát kell végezniük. Egyformán kiváló állapotban amúgy is jövő augusztusban, az olimpián illenék lenniük" - fűzte hozzá Sári Nándor.

Az újrakezdés helyszíne egyébiránt az MTK csepeli vízi telepe volt, ahol még egy hónapig készül Sári csoportja. Később a Honvéd-Westel létesítményében folytatják a munkát, majd a minél hatékonyabb felkészülés érdekében még ez évben melegvízi edzőtáborba vonulnak. Horvátországban töltenek három hetet, és az Adriára valószínűleg még tavasszal is ellátogatnak majd.

Az összetartások sora ezzel nem zárul le: a tél folyamán ausztriai sífutó-tábor, a tavaszelőn pedig spanyolországi, síkvízi gyakorlás vár rájuk. Májusban pedig a poznani Európa-bajnokságon máris képet kaphatnak arról: jobban teljesít-e ez a kvartett, mint az egy hónappal ezelőtt Storcz és Horváth helyett Kökény Rolanddal, valamint Veréb Krisztiánnal világbajnoki ezüstérmet szerző négyes.