Vágólapra másolva!
Korábbi kijelentéseivel ellentétben Oscar de la Hoya nem hagyja abba a versenyszerű bokszot. Az amerikai nagyváltósúlyú bunyós még a Shane Mosley elleni, WBC és WBA világbajnoki címmérkőzés előtt jelentette ki: ha kikap, visszavonul. A brit Daily Mirror megszólaltatta Mike Tysont, a nehézsúly egykori királya kinyilvánította sajnálatát korábbi riválisa, az elmegyógyintézetben lévő Frank Bruno iránt. Valószínűleg a vártnál hamarabb szerezheti vissza a Nemzetközi Bokszvilágszervezet (WBO) nehézsúlyú bajnoki övét az ukrán Vlagyimir Klicsko. A címvédő dél-afrikai Corrie Sanders ugyanis jelezte, hogy lemond a trónról.

Folytatja az ökölvívást Oscar de la Hoya. Az amerikai nagyváltósúlyú ökölvívó szeptember elején a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) egyesített nagyváltósúlyú világbajnoki címéért Shane Mosleyvel csapott össze. A találkozót végül Mosley egyhangú pontozással nyerte meg, szeptember 13-án, ám de la Hoya úgy vélte, csalás történt, ezért sokáig azon is gondolkozott, bíróságon "támadja meg" Mosleyt.

"A mai napig úgy vélem, ezt a találkozót nem veszítettem el, így nincs okom visszavonulni. Teljes erővel folytatom a felkészülést. A bokszolás a véremben van, egy rossz döntés miatt nem adok fel mindent" - nyilatkozta a bunyós.

"Valóban megfordult a fejemben, hogy bíróságon veszek elégtételt a csalásért, de aztán úgy döntöttem, jobb, ha a ringben bizonyítok. A többség, aki akkor engem látott jobbnak, támogatni fog ebben."

Érdekes oldaláról mutatkozott be Mike Tyson, a fenegyerek ugyanis bevallotta, megsiratta egykori nehézsúlyú riválisát, Frank Brunót, akit még szeptemberben szállítottak elmegyógyászati klinikára. A 41 éves brit öklöző profi pályafutása során kétszer is megmérkőzött Tysonnal, s mindkétszer vereséget szenvedett.

"Nem tudtam elhinni a hírt, amikor elolvastam. Olyan mélyen megérintett, hogy sírni kezdtem. Első csatánk idején olyan jó bunyós volt, amilyennel addig még nem találkoztam" - nyilatkozta a 37 éves Tyson a brit Daily Mirrornak, visszaemlékezve az 1989. február 25-én, a Las Vegas-i Hilton Hotelben vívott mérkőzésre, ahol az ötödik menetben technikai KO-val verte riválisát.

[origo]