Vágólapra másolva!
A szakemberek a legjobb magyar országúti kerékpárost, Bodrogi Lászlót is az esélyesek között emlegetik a kanadai Hamiltonban keddtől vasárnapig tartó világbajnokság egyéni időfutamában.

A Bodrogi specialitásának számító számot - 2000-ben bronzérmes volt - csütörtökön rendezik, míg a mezőnyversenyre a hét utolsó napján kerül sor. A QuickStep-Davitamon klasszisa mellett Rothmer Balázs és Árvai Attila képviseli majd Magyarországot.

A vb-től ezúttal több klasszis is távol marad, így nem indul az ötszörös Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong és a francia körverseny 1997-es bajnoka, a német Jan Ullrich sem, így Bodroginak valamelyest jobb esélye van a kiemelkedő szereplésre. Az éremszerzést azonban nem lehet biztosra venni, hiszen rendkívül kiegyenlített a mezőny, s legalább tíz kerekesnek van sansza a győzelemre.

A mezőnyversenyt a címvédő Mario Cipollini nélkül rendezik, az olasz sztár nem áll rajthoz. A papírforma szerint sprintbefutó esetén honfitársa, Alessandro Petacchi - aki idén 24 szakaszgyőzelmet számlál - és a világranglista-vezető német Erik Zabel összecsapására lehet számítani, míg egy sikeres szökéssel a Világkupa-sorozatot a hátralévő egy futamtól függetlenül már megnyerő, szintén olasz Paolo Bettini is elcsípheti az aranyérmet.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség döntése értelmében 2006-ban Salzburg adhat otthont az országúti világbajnokságnak. Az osztrák város Luzernnel szemben szerezte meg a rendezés jogát a kanadai Hamiltonban kedden kezdődő vb előtt tartott UCI-ülésen. A svájciak az utolsó pillanatban - látva esélytelenségüket - visszavonták pályázatukat.

A program:
csütörtök: férfi egyéni időfutam 18.30 ó
vasárnap: férfi mezőnyverseny 15 ó