Vágólapra másolva!
Két héttel negyvenegyedik születésnapja előtt Evander Holyfield megrendítő vereséget szenvedett az IBF cirkálósúlyú bajnoka, James Toney ellen, s valószínűleg ezzel be is fejezi profi karrierjét. Los Angelesben Erik Morales a harmadik menetben kiütötte ellenfelét, Guty Espadast a WBC nagypehelysúlyú csatájában.

Nagy várakozás előzte meg a hét vége bokszcsatáját Las Vegasban, ahol a Mandalay Bay Casino ringjében ismét ringbe szállt a nehézsúly egykori királya, Evander Holyfield és az IBF cirkálósúlyú bajnoka, James Toney.

Az amerikai bunyós utoljára tavaly decemberben vívott csatát s kapott ki az IBF-címmeccsen Chris Byrdtől, míg ellenfele addigi 72 profi mérkőzésen 66-szor győztesen hagyta el a ringet.

Ahogy a hírügynökségek fogalmaztak, Holyfield igazi harcosként küzdötte végig a mérkőzést - legalábbis amíg a ringben volt. Toney a negyedik és a hatodik menetben is megrendítette az egykori világbajnokot, majd a 9. menetben egy bal horoggal földre is küldte, mire repült a törülköző, így a mérkőzésvezető elérkezettnek látta az időt, hogy beszüntesse a küzdelmet. Toney (67-4-2, 43 KO) előzetes ígéretéhez hűen tehát nyert, s célja nem más, mint a nehézsúly trónjának elfoglalása.

"Holyfield nagyszerű bokszoló, az ő küzdelmeit látva nőttem fel. Nagyon tisztelem és szeretem Evandert. Bocsánat, de éhezetem a sikerre, meg kellett őt vernem" - nyilatkozta szimpatikusan.

Holyfield (38-7-2, 25 KO) vereségével is 5 millió dollárt keresett, ám lehetséges, végleg visszavonul. "A világon a legkönnyebb dolog azt mondani egy ilyen éjszaka után, kész, vége, befejezem. Toney legyőzött, nekem pedig meg kell hozom majd egy döntést" - nyilatkozott Holyfield, de az ökölvívó szaklapok kivétel nélkül azt jósolják, a nehézsúly egykori királyának ez a csata volt a hattyúdala.