Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai második, kubai Juan Maren elleni sikere után pénteki második bravúrját is végrehajtotta a 66 kg-os Füredy Levente: a négy közé jutásért 3-2-re legyőzte a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes dél-koreai Kim In Szubot a Créteilben zajló kötöttfogású birkózó-világbajnokságon. Deák Bárdos Mihály visszavágott Juha Ahokasnak a májusi,belgrádi Eb fináléjában elszenvedett vereségért, és az elődöntbe jutásért 4-1-es pontozással legyőzte finn riválisát.

Füredy kezdett jobban, a dél-koreait intették előbb, s ebből a magyar versenyző egypontos pörgetéssel előnyhöz jutott. A következő intést Füredy kapta, Kim In Szub pörgetéssel próbálkozott, a fürge magyar birkózó azonban lefordult róla és visszatámadott. A bíró 2-2 ponttal jutalmazta őket, így maradt Füredy előnye, amit a második három percben bravúrosan megőrzött. Szombaton a grúz Manucsar Kvirkelijával mérkőzik.

Deák Bárdos ellen Ahokas szerezte az első pontot összekapaszkodás után, mert az első három percben nem esett pont. Mindez nem törte le Deák Bárdost, aki előbb menekülésre késztette Ahokast, majd derékon ragadta és három pontért eldobta a kontinensbajnokot. Deák Bárdos a szombati elődöntőben a litván Mindugas Mizgaitisszal mérkőzik.

A többi magyar birkózó közül a 74 kg-os Berzicza Tamás technikai tussal verte a perui Sixto Barrerát, de ez valószínűleg kevés lesz a továbbjutáshoz, korábban ugyanis kikapott. A 60 kg-os Bóna László a szombati utolsó mérkőzésén még a csodában reménykedhet, mert az amerikai Jim Gruenwald legyőzte az örmény Karen Mnacakanjant.