Vágólapra másolva!
Alig két héttel negyvenegyedik születésnapja előtt ismét ringbe száll Evander Holyfield, a nehézsúlyú profi ökölvívás legendás alakja. Az amerikai bunyós utoljára tavaly decemberben vívott csatát s kapott ki az IBF-címmeccsen Chris Byrdtől.

Holyfield ellenfele az IBF cirkálósúlyú bajnoka, James Toney lesz, a 35 éves bunyós eddig 72 profi mérkőzésen van túl, ebből 66-szor győztesen hagyta el a ringet (42 KO-győzelmet aratva), s két döntetlen mellett csupán négyszer veszített.

"Készen állok a küzdelemre, már számolom a napokat, úgy várom a mérkőzést. Szeretném bebizonyítani a világnak, van jövőm a nehézsúlyban is. Négy hosszú hónapja keményen készülök, alig várom már, hogy tönkreverjem ezt az embert. A nézőknek vért akarok adni, kiontani ellenfelem belét, ezért kiütöm Holyfieldet" - nyilatkozta Toney a dél-floridai Sun Sentinelnek.

"Nem lustálkodhatom arra várva, hogy Chris Byrd, Lennox Lewis vagy Roy Jones Jr. kihívjon. Attól nem leszek jobb, ha nem bunyózom. Visszatérek, s jobb leszek meccsről meccsre. Toney azt üzente, nagyszerű formában van. Jelentem, én is" - válaszolta Holyfield.

Az összecsapásra vasárnap hajnalban, a Las Vegas-i Mandalay Bay Casinóban kerül sor, az összecsapást a Viasat3 élőben közvetíti.

[origo]