Vágólapra másolva!
Sérülése miatt várhatóan a közeljövőben bejelenti visszavonulását a horvát Goran Ivanisevic. A 2001-es wimbledoni bajnok teniszező váll- és könyöksérülése miatt idén csak három tornán tudott elindulni.

Várhatóan hamarosan bejelenti visszavonulását Goran Ivanisevic. A horvátok wimbledoni bajnok teniszezője szeptember 13-án tölti be 32. születésnapját, s lehet az időpontot kihasználva akasztja szögre hivatalosan is ütőjét, jelentette be a klasszis menedzsere.

"Hamarosan visszavonul, egyre többet és többet gondol erre. Vállműtétjét követően most már hónapok óta könyöke rakoncátlankodik, s nem akar újabb operációt" - nyilatkozta Gerard Tsobanian.

Ivanisevic 1992, 1994 és 1998 után 2001-ben is döntőt játszhatott Wimbledonban, ám amíg az első három alkalommal nem sikerült a bravúr, addig két éve, szabadkártyával indulva diadalmaskodott a füves pályás szentélyben.

A horvát klasszis pályafutása során 22 ATP-viadalt nyert meg, s 1994 júliusában a világranglista második helyéig küzdötte fel magát. Vállsérülése hosszú ideje akadályozta a teniszezésben, s bár februárban megpróbálkozott a visszatéréssel, könyökproblémái miatt mindössze három tornán tudott elindulni.

Amennyiben valóban visszavonul, úgy idén Pete Sampras és Michael Chang után újabb sztár búcsúzik a legjobbak mezőnyétől.