Vágólapra másolva!
Remák Zoltán nyerte a 30. Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt. Az utolsó, Gyöngyös és Budapest közötti 117 kilométeres szakaszon a mezőny szinte végig egy bolyban haladt, csupán a Budai Várba vezető emelkedőn alakult ki néhány méteres különbség a versenyzők között. A célba a szlovák Matej Jurco érkezett elsőként, három másodperccel megelőzve Remákot.

Remák Zoltán és csapata, a P Nívó-Betonexpressz-FTC a jubileumi Magyar körverseny utolsó szakaszán is meg tudta védeni a sárga trikót, vagyis a zöld-fehérek szlovákiai légiósa nyerte a 30. Tour de Hongrie összetett versenyét. Az utolsó, Gyöngyös és Budapest közötti 117 kilométeres szakasz végén, a Budai Várban Remák legnagyobb riválisa, a szlovák Matej Jurco érkezett be elsőként.

A legjobb sprinternek járó piros trikót Jurco, míg a legjobb hegyimenőt illető kék trikót Remák vehette át az eredményhirdetéskor, a csapatversenyben pedig az FTC együttese diadalmaskodott.

A hatnapos, 777 kilométer hosszú nemzeti körversenyen 12 ország 89 kerekese állt rajthoz, közülük 55 teljesítette a teljes versenytávot.

Eredmények:
5. szakasz, Gyöngyös-Budapest, 117 km:
1. Matej Jurco (szlovák, Slovakia) 2:48:46 ó
2. Remák Zoltán (P-Nivo Betonexpressz FTC) 3 mp hátrány
3. Árvai Attila (P-Nivo Betonexpressz FTC) 4 mp h

Az összetett verseny végeredménye, 777 km:
1. Remák Zoltán 19:57:54 ó
2. Jurco 1:04 p hátrány
3. Kacper Sowinski (lengyel, Joko) 3:01 p h

A piros trikót nyerte (részhajrák győztese): Matej Jurco
A kék trikó (hegyi pontverseny) győztese: Remák Zoltán

[origo]