Vágólapra másolva!
A végleges nevezés szerint 13 ország 106 versenyzője vesz részt a július 29-én rajtoló magyar kerékpáros körversenyen.

A 30. Tour de Hongrie mezőnye a hat nap során hazánk szinte valamennyi régióját érinti majd, a tiszta versenytáv 777 kilométer, de a verseny hossza az összekötő szakaszokkal együtt meghaladja az 1000 kilométert. A kerékpárosok a veszprémi prológ után a Siófok-Pécs-Szeged-Békéscsaba-Füzesgyarmat-Miskolc-Kékestető-Gyöngyös-Budapest (budai Vár) útvonalon vetélkednek majd.

A hazai színeket a P Nívó-Betonexpressz-FTC két együttese mellett a Postás-Matáv SE és a Kaposvár csapata, valamint a magyar U23-as válogatott képviseli majd. Három proficsapat is érkezik külföldről: a cseh Joko Velamos, a lengyel Weltour és a német Roseversand. Jön a lett válogatott, a szlovák U23-as válogatott, továbbá a svéd Team Trek, a horvát Kamen, az ukrán SK Nyikolajev, a szlovén Perutnina Ptuj, a szerb Spartak Vedzavod, a holland Ulysses Olympia és a luxemburgi CC Differdange együttese. A résztvevők hétfőn és kedden érkeznek Veszprémbe, a rajt helyszínére.

A jubileumi viadal biztonságáról közel háromszáz rendőr, harminc kísérő motoros és több száz önkéntes gondoskodik majd - érdekesség, hogy a Magyar körverseny távját immár második alkalommal teljesíti majd a korábbi világcsúcstartó, olimpiai és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok úszó, Güttler Károly, aki motorkerékpáron kíséri a mezőnyt.