Vágólapra másolva!
Venus Williams és Serena Williams mellett két belga teniszező, Kim Clijsters és Justine Henin is bejutott az elődöntőbe női egyesben a wimbledoni Grand Slam-tornán. A junior fiúk versenyének első fordulójában kiesett a Roland Garroson párosban diadalmaskodó Balázs György, míg a lányok viadalának második körét Babos Zsuzsanna sem élte túl.

Az egyik ágon Venus Willams-Kim Clijsters mérkőzés lesz az angol nyílt teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében, miután a negyeddöntők során a két klasszis abszolválta mérkőzését Lindsay Davenport, illetve Silvia Farina Elia ellen. A kétszeres bajnok Venus (2000-ben és 2001-ben is ő diadalmaskodott a füves szentélyben) az 1999-es győztes Davenportot búcsúztatta úgy, hogy a találkozót 80 perces esőszünet is megszakította.

Bár az első szettben egymás szerváinak elnyeréseiből éltek eleinte, Venus magabiztosan ért el 6:2-es eredményt, amit a következő játszmában honfitársnője lekopírozott. A döntő, harmadik szett aztán nagy Willams-fölényt eredményezett.

"Lindsay kiválóan teniszezett, emiatt egész végig figyelnem kellett. Még csupán 23 éves vagyok, s nyertem már néhány Grand Slam-viadalt, de szeretnék még néhány címet szerezni, s Wimbledon az a hely, ahol erre különösképpen nagy esélyem van.. Nagyon várom, hogy összemérhessem erőmet Clijsterssel, nagyon jó játékosnak tartom. De azt hiszem, a jelenlegi formám alapján bárki ellen jó lehetek" - mondta Venus.

Kifejezetten nehezen lendült játékba Kim Clijsters, aki az első szettet 7:5-re el is veszítette az olasz Silvia Farina Elia ellen, ám ezután ritmust váltott, s 6:0, 6:1-re hozta a második, illetve a harmadik játszmát. "Tudtam, hogy ez nehéz meccs lesz, minden pontzéert keményen meg kelltt küzdenem" - nyilatkozta a belga teniszező.

A másik ágon a belga Justine Henin könnyedén verte az orosz Kuznyecovát, míg Serena Williams nagy csatában, három szettben búcsúztatta honfitársnőjét, Jennifer Capriatit.

A férfiaknál is kialakult a negyeddöntő párosítása, az egyetlen keddi mérkőzésen a francia Sebastien Grosjean négy szettben búcsúztatta a Roland Garros-győztes, spanyol Juan Carlos Ferrerót, aki 31 év után első spanyolként jutott a legjobb 16 közé Wimbledonban. Ferrero kiesésével a versenyben lévők közül a svájci Roger Federer a legmagasabban rangsorolt férfi teniszező, őt a negyedik helyen emelték ki. Grosjean ellenfele az elődöntőbe jutásért a hazaiak reménysége, a brit Tim Henman lesz.

A negyeddöntő párosítása:
Björkman (svéd) - Roddick (amerikai, 5.)
Federer (svájci, 4.) - Schalken (holland, 8.)
Henman (brit, 10.) - Grosjean (francia, 13.)
Popp (német) - Philippoussis (ausztrál)

Eredmények, női egyes, negyeddöntő:
V. Williams (amerikai, 4.) - Davenport (amerikai, 5.) 6:2, 2:6, 6:1
Clijsters (belga, 2.) - Farina Elia (olasz, 27.) 5:7, 6:0, 6:1
S. Williams (amerikai, 1.) - J. Capriati (amerikai, 8.) 2:6, 6:2, 6:3
J. Henin-Hardenne (belga, 3.) - S. Kuznyecova (orosz, 33.) 6:2, 6:2

férfi egyes, 4. forduló:
S. Grosjean (francia, 13.) - J. C. Ferrero (spanyol, 3.) 6:2, 4:6, 7:6, 7:6

junior fiúk, 1. forduló:
Tecau (román) - Balázs György (magyar, 5.) 6:4, 6:2.

junior lányok, 2. forduló:
A. Baker (amerikai, 7.) - Babos Zsuzsanna 6:1 6:1