Vágólapra másolva!
Doppingellenőrzés céljából 33 résztvevőtől, köztük az összetettben élen álló Gilberto Simonitól is vérmintát vettek a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny keddi szünnapján. Az eredmény minden esetben negatívnak bizonyult, így nagy valószínűséggel idén elmarad az elmúlt években "megszokott" botrány.

Négy éve többek között az 1998-as győztes olasz Marco Pantani, míg tavaly két honfitársa, a 2000-es bajnok Stefano Garzelli és a 2001-es első Simoni bukott le.

A 138 még versenyben maradt kerekes többsége örült a pihenőnapnak, s - így Simoni is - megpróbált feltöltődni. "Két hete csak tekerünk, ráadásul még két nagyon nehéz hegyiszakasz vár ránk, tehát jókor jött a szünet. Előnyöm majdnem két perc, de nem lehetek nyugodt, ezért az emelkedőkön ismét támadni fogok" - elemezte helyzetét Simoni.

A Giro keddi szünnapja egyébként a gyermekekről is szólt: a kicsik és fiatalok találkozhattak a nagy sztárokkal. A "Binbingirónak" keresztelt rendezvényen többek között olyan klasszisokkal lehetett elbeszélgetni és autogramot kérni tőlük, mint az összetettben vezető Gilberto Simoni, az őt követő Stefano Garzelli vagy a sérülés miatt már búcsúzott világbajnok Mario Cipollini, illetve az öt szakaszon is diadalmaskodó Alessandro Petacchi. "A kezdeményezésünket folytatjuk. A jövőben minden szakasz előtt és után a hírességek találkoznak majd a jövő nemzedékével" - mondta Alessandro Tegner, az olasz szövetség szóvivője.