Vágólapra másolva!
A szombati 1000 méteres döntőket követően a vasárnap délelőtti 500-as és a délutáni 200-as finálékban is kitettek magukért a magyarok. A háromnapos regattán a hazai versenyzők összesen 12 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek. A Világkupa legeredményesebb versenyzője 5 arany- és 1 bronzéremmel Szabó Szilvia lett.

Jól indult a nap, a világ- és Európa-bajnok női négyes magabiztosan végzett az élen. A második versenyben ugyancsak hazai győzelemnek örülhetett a közönség. Vereckei a rajt után egy darabig a középmezőnyben lapátolt, a hosszú hajrája során azonban fokozatosan lépett előre, s végül - ha kis különbséggel is, de - nyert.

A nap egyik legerősebb futamában, a kenu egyesek küzdelmében a két magyar, Kolonics György és Pulai Imre közül előbbi végzett jobb helyen, de ő is csak ötödikként ért a célba. Ezt követően újból bizonyította klasszisát Kovács Katalin, aki a szombati 1000 m után, 500-on is fölényesen győzött.

Nem sikerült viszont megismételnie egy nappal korábbi, aranyérmet érő teljesítményét a Kammerer Zoltán, Veréb Krisztián kajakpárosnak. A jobbik magyar duó szoros versenyben éppen csak lemaradt a dobogóról. A Beé István, Kökény Roland kettős minimális hátránnyal ötödik lett.

A c-2-esek versenyében is ez a két hely jutott a magyaroknak, előrébb a szombaton ezüstérmes Kozmann György, Kolonics György páros végzett. A következő számban szintén egymás után ért célba a két hazai egység, igaz, ezúttal az arany- illetve az ezüstérem jutott a Szabó Szilvia, Bóta Kinga, és a Paksy Tímea, Rasztótzky Eszter kettősnek. A záró számban, a férfi kajaknégyesek versenyében a két fiatal hazai egység a nyolcadik, illetve a kilencedik helyen ért a célba.

200 méteren a magyar egységek közül négy végzett az első, három a második és szintén három a harmadik helyen, a hazai versenyzők így összesen 12 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek a háromnapos regattán.

A nők mezőnyében ismét csak magyar hajó ért elsőként a célba a legrövidebb távon és a Kadler Viktor, Beé István, Babella Balázs, Molnár Péter összeállítású kajak négyes szintén győzött. A Vk legeredményesebb versenyzője 5 arany- és 1 bronzéremmel Szabó Szilvia lett.