Vágólapra másolva!
Két amerikai világsztár, a kerékpáros Lance Armstrong és a teniszező Serena Williams nyerte idén a 2002-es esztendő legjobb férfi, illetve női sportolójának járó Laureus-díjat.

Armstrong tavaly sorrendben negyedszer végzett az élen a Tour de France-on, ezzel a teljesítményével a "címvédő", ötszörös Forma-1-es világbajnok német Michael Schumachert előzte meg a szavazáson. Williams, a világranglista éllovasa, tavaly mindhárom Grand Slam-tornát megnyerte azután, hogy az ausztrál nyílt bajnokságon sérülés miatt nem indult. Érdekesség, hogy egy évvel korábban sport- és honfitársa, Jennifer Capriati kapta a Sport Oscarnak is nevezett trófeát.

A nagyszabású monte-carlói díjkiosztó gálán Ronaldo két elismerésben részesült: az egyiket, mint a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott tagja, a másikat pedig mint az év visszatérője érdemelte ki. Hetvenöt ország több mint 400 sportújságírójának jelölése alapján a legjobbakról a Világ Sportakadémia 41 tagja döntött.

A díjazottak:
az év legjobb férfi sportolója: Lance Armstrong (amerikai, kerékpár)
az év legjobb női sportolója: Serena Williams (amerikai, tenisz)
az év csapata: a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott
az év felfedezettje: Jao Ming (Yao Ming, kínai, kosárlabda)
az év visszatérője: Ronaldo (brazil, labdarúgó)
az év mozgássérült sportolója: Michael Milton (ausztrál, alpesi sí)
az év extrém sportolója: Dean Potter (amerikai, falmászás)
életmű-díj: Gary Palmer (dél-afrikai, golf)

Külön elismerésben részesült Arnold Schwarzenegger osztrák-amerikai egykori testépítő, filmszínész a sport érdekében kifejtett tevékenységéért.