Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt belga Kim Clijsters sikerét hozta a római, 1,3 millió dollár összdíjazású nőitenisz-torna: a 19 éves játékos a döntőben szetthátrányból fordítva nyert a negyedikként rangsorolt francia Amélie Mauresmo ellen.

Mauresmo korábban a volt világranglista-vezető Jennifer Capriatit, valamint a szintén amerikai, a jelenlegi éllovas Serena Williamset búcsúztatta. Clijsters idei harmadik tornagyőzelmének örülhetett, sikeréért 189 ezer dollárt kapott.

Újabb tornagyőzelmet ünnepelhet a tenisz élő legendája, Martina Navratilova: a 46 éves amerikai klasszis ezúttal a 17 esztendős orosz Szvetlana Kuznyecova oldalán nyert a római viadal párosversenyének döntőjében. A tengerentúli klasszis pályafutásának ez a 170. páros sikere, egyéniben 167-szer diadalmaskodott.

Egyéni, döntő:
Clijsters (belga, 2.) - Mauresmo (francia, 4.) 3:6, 7:6 (7-3), 6:0

Páros, döntő:
Kuznyecova, Navratilova (orosz, amerikai, 5.) - Dokic, Petrova (szerb-montenegrói, orosz, 4.) 6:4, 5:7, 6:2

Guillermo Coria nyerte az argentin döntőt a 2,45 millió dollár összdíjazású hamburgi férfi tornán: a 21 éves dél-amerikai versenyző két óra tizenkét perc alatt, három játszmában nyert honfitársa, Agustin Calleri ellen.

Coria pályafutása második tornagyőzelmét aratta, a Mester-sorozatba tartozó viadalon ezúttal diadalmaskodott először. A németországi verseny az idei széria ötödik állomása volt. A győztes 400 ezer dollárral gazdagodott.

A döntőben:
Coria (argentin, 12.) - Calleri (argentin) 6:3, 6:4, 6:4