Vágólapra másolva!
Kótai Mihály és Rimovszky Szabolcs is győztesen hagyta el a szorítót péntek este a hágai Kongresszusi Központban megrendezett profi bokszgálán, amelynek fő mérkőzésén a holland nehézsúlyú bajnok, Hersisia legyőzte az argentin Vazquezt.

A Rotterdams Dagblad információi szerint magabiztos győzelmet aratott Richel Hersisia, a holland nehézsúlyú ökölvívóbajnok a pénteki, hágai gála főmérkőzésén. A tizenkilenc mérkőzéséből tizenötöt KO-val megnyerő ökölvívó ezúttal a veterán argentin Sandro Abel Vazquezt (17-23-3) ütötte ki, kilenc menetet engedélyezve ellenfelének.

Az IBF interkontinentális kisváltósúlyú címéért Allan Vester tizenkét menetes csatában, pontozással verte Akunel Diast, míg a magyarok közül Kótai Mihály kiváló formában, imponáló fölénnyel verte az argentin Oscar Daniel Veliz-t (14-6-1; 2KO).

A nagyváltósúlyú klasszis (honlapja információja szerint) bal szemöldöke a mérkőzés harmadik menetben ugyan felrepedt, de ez nem zavarta meg. A végeredmény egyhangú pontozásos siker, így a WBF világbajnoki fellépésre készülő Kótai besöpörte 23. profi győzelmét. A gálán szintén fellépő középsúlyú Rimovszky Szabolcs (10-0-0; 8KO) négy menetben egyhangú pontozással verte a szlovákiai Gurmai Ferencet.