Vágólapra másolva!
A férfisakk-bajnokság negyedik fordulójában Almási Zoltán újabb győzelmet aratott és félpontos előnnyel vezet. A paksi testvérháborúban a korcsoportos világbajnok Berkes Ferenc sötéttel nyert a junior világelső Ács Péter ellen. A zalaegerszegi rangadó, Portisch Lajos és Sax Gyula játszmája döntetlenül végződött. Horváth Ádám esélyes állást rontott remire, Gyimesi és Cao Sang negyedszer is fél pontot szerzett.

A Hévízen zajló 53. férfi bajnokság negyedik fordulójában Almási Zoltán újabb győzelemmel már egyedül vezeti a tízfős mezőnyt. Az ötödik bajnoki címére aspiráló Almási ellen Varga Zoltán a zseniális világbajnok, Aljechin nevével fémjelzett védelemmel próbálkozott. Varga elégedett lehetett a nyitással, kiegyenlített, sőt talán egy kicsit kellemesebben is állt. Akciót azonban nem kezdett, Almási pedig a királyszárnyon vonalat nyitott, majd a bástyacserék után vezére és könnyű tisztjei összjátéka ellen Varga nem talált védelmet.

A paksi ifjú titánok rangadóját meglepő könnyedséggel nyerte meg Berkes Ferenc. Korcsoportos világbajnokunk nem kért a francia védelem gyötrelmeiből, hanem az éles angol támadásra készült. A bajnokságot vereséggel kezdő, majd két döntetlennel folytató Ács Péter túlzott kockázatokat vállalt, majd váratlanul kettős tisztáldozatot hozott. A népszerű Fecó az ajándékot megköszönte, s második győzelmét ünnepelhette.

A zalaegerszegi bajnokcsapat éltáblásainak csatája, Portisch Lajos és Sax Gyula küzdelme világos kezdeményezésének jegyében telt, de előnyét Portisch nem tudta egész pontra váltani. Gyimesi Zoltán kicsit jobban állt, de Cao végül kiharcolta a döntetlent. A forduló legizgalmasabb partiját Horváth Ádám és Ruck Róbert vívta. A bajnoki címet védő Ruck kölcsönös esélyű állásban nagyot hibázott, tisztet vesztett. Horváth Ádám a felkínált nagy lehetőséggel nem tudott élni, nyerés helyett kénytelen volt örökös sakkos döntetlennel megelégedni.