Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt Kim Clijsters és a negyedikként rangsorolt Jennifer Capriati is a vártnál könnyebben jutott az elődöntőbe az 1,224 millió dollár összdíjazású berlini tenisztornán.

Clijsters, Capriati és a francia Amelie Mauresmo mellett utolsóként a címvédő belga Justine Henin-Hardenne és az elődöntőbe került, miután előbbi az üzbég Tuljaganovát, utóbbi pedig orosz Zvonarjovát győzte le két játszmában.

A negyeddöntőben:
Clijsters (belga, 1.) - Hantuchova (szlovák, 7.) 6:0, 6:3
Capriati (amerikai, 4.) - Lihovceva (orosz) 6:3, 6:3
Mauresmo (francia, 5.) - Tyuljaganova (üzbég) 7:6, 6:4
Henin-Hardenne (belga, 3.)-Zvonarjova (orosz) 6:4, 7:5

Az orosz Jevgenyij Kafelnyikov és a svájci Roger Federer bejutott a 2.45 millió dollár összdíjazású római férfi tenisztorna elődöntőjébe: előbbi holland, utóbbi olasz ellenfelet győzött le. Az olaszországi viadal a Mester-sorozat negyedik állomása.

A negyeddöntőben:
Kafelnyikov (orosz) - Verkerk (holland) 6:3, 7:5
Federer (svájci, 4.) - Volandri (olasz) 6:3, 5:7, 6:2
Ferrero (spanyol, 2.) - Schüttler (német) 6:4, 6:4

Az ezen a héten zajló római viadal után a hétfőn kezdődő hamburgi tenisztornától is visszalépett a világelső Andre Agassi. Az amerikai játékos nem indokolta döntését, amelykellemetlenül érinti a szerevezőket. Agassi ugyanis korábban még a május 26-án rajtoló párizsi Grand Slam-viadal főpróbájának tekintette a 2,45 millió dollár összdíjazású németországi eseményt, a Mester-sorozat ötödik állomását.