Vágólapra másolva!
A debreceni Főnix-sportcsarnok a tavaly novemberi Erdei Zsolt-gála és a tornász-világbajnokság óta az ország talán legkedveltebb, leghangulatosabb rendezvénycsarnokává nőtte ki magát. Június 7-én és 8-án a profi fitnesz és testépítés legnagyobb csillagai randevúznak a hajdúsági sportpalotában a Fitparádé keretében, melynek első napján a fitnesz Európa-kupát, a másodikon testépítő Európa-bajnokságot rendeznek meg.

Ez a viadal lesz a korábbi fitneszvilágbajnoknő, Kállai Ildikó visszatérése a világot jelentő deszkákra, egyszersmind első profi viadala. A kétnapos rendezvényt a Fitexpo kiállítás és vásár, wellness- és szépségápolási kiállítás egészíti ki.

A fitnesz Európa-kupa és a testépítő Európa-bajnokság fővédnöke Deutsch Tamás korábbi sportminiszter, akinek minisztersége idején az esemény szervezése megkezdődött, s aki két éve emlékplakettel tüntette ki az akkor Budapesten rendezett Európa-kupa győztesét, a felvidéki (szlovák állampolgárságú, de Los Angelesben élő) magyar lányt, Major Tímeát, alias Timea Majorovát. A sportág talán legcsábosabb világsztárja is itt lesz a Fitparádé kapcsán, miként a profi testépítés két legendája, a hazánkban már szerepelt Flex Wheeler és Dennis James is. Ők hárman egy héten keresztül népszerűsítik Budapesten és Debrecenben az eseményt és a sportágat.

A fitneszversenyen a magyar színeket Kállai Ildikó mellett egy háromszoros olimpikon és négy világbajnokságon szerepelt extornásznő, Óvári Eszter képviseli, a body building Európa-bajnokságon pedig Kis Horváth István, azaz Popeye, és a nagybányai születésű, de magyarul kiválóan beszélő és magyar profi licenccel rendelkező Nicu Giurgi képviseli.

Kállai Ildikó elmondta, hogy kisfia, Zalán már négyéves, és mivel a fiatal anyuka két évig szoptatta a kisfiút, csak tavalyelőtt gondolhatott sportpályafutása újrakezdésére. A fokozatosság betartásával most került olyan formába - s ezt a sajtótájékoztatón jelen lévők tanúsíthatják -, hogy bátran kiállhat a műfaj legjobbjai ellen.

Ch. Gáll András