Vágólapra másolva!
Jelenleg vitathatatlanul Reubl Tünde a legpechesebb magyar tornásznő, aki tavaly a debreceni világbajnokságról sérülés miatt maradt le, idén az év elején bokaszalagszakadás miatt csak februárban kezdhette el az edzéseket, s most újra kórházba került. Ám így is bízik benne, hogy augusztusban ott lehet az anaheimi vb-n, amelyen az athéni olimpiai kvótákat is kiosztják.

A Postás-Matáv 20 éves versenyzője április közepén a szerenkénti ob-n felemáskorláton ezüstéremmel tért vissza, s a legjobb úton haladt afelé, hogy legerősebb szerén egy 10 pontból kiinduló gyakorlattal rukkoljon ki. Ám ez az út újabb zökkenőt tartogatott a számára.

"Az egyik edzésen befordult a térdem, és leszakadt egy porc. Az Uzsoki kórházban kedden már meg is operáltak, a keresztszalagot is lecsiszolták, vagyis gyakorlatilag teljesen 'kipucolták' a térdemet. Szerencsére most a másikkal történt a baj, nem azzal, amelyiket korábban már műtötték; és az operáció is jól sikerült. S állítólag három-négy hét után már lehet terhelni. A soron következő két hazai válogatóversenyen azonban biztosan nem tudok elindulni. Nagyon szomorú vagyok, mert alighogy lett egy kis sikerélményem, megint megsérültem. De azért bízom abban, hogy még nem úszott el számomra a világbajnokság" - mondta el Reubl Tünde, aki a műtét után szerdától már otthon lábadozhat.

Fábik Tibor