Vágólapra másolva!
Budapesten, a Városligetben szombaton immár másodszor rendezi meg a FILA a "TOP 10" futóversenyt, amelyen a hazai mezőny legjobbjai két kenyai atlétával mérkőznek meg. A profi verseny előtt az amatőrök rajtolnak, várhatóan öt-hatezren. A rendezvény összdíjazása hozzávetőleg 1,5 millió forint.

Az idei FILA-futáson az amatőr mezőny szombaton 17 órakor startol a városligeti Műjégpálya elől, és 6,7 kilométer megtétele után a cél is itt lesz. Előzetesen már több mint négyezren neveztek, de szombaton 14-16.30-ig még a helyszínen is lehet jelentkezni, 1600 forintért. Valamennyi induló megkapja a rendezvény hivatalos, emblémázott pólóját, és részt vesz egy sorsoláson, amelyen 800 ezer forint a tét. A verseny első hat helyezettje a férfiaknál és a nőknél is ajándékutalványokat is kap, a dobogósok pedig érmeket és serlegeket is. A rendezők öt-hatezer indulóra számítanak.

A "TOP 10" verseny tíz indulója 18.15-kor rajtol. A magyar versenyzők - Berkovics Imre, Sági Ferenc, Zatykó Miklós, Stépán Zsolt, Torjai László, Tóth Tamás, Serfőző Sándor, Bodor Olivér - nem csak egymással, hanem két kenyai futóval is meccselnek: David Biwott-tal és Julius Randichcsal. Biwott az utcai versenyek terén nemzetközi szinten is jegyzett futónak számít, de a jövő vasárnapi, 10 ezer méteres magyar bajnokságra készülő magyarok közül valaki meglepheti. A szombati verseny ugyanis különleges lebonyolítású: az 5x1200 méteres távon ugyanis nemcsak a célban, hanem körönként is eredményt hirdetnek, mi több, pénzt is osztanak az első négy között. A célban pedig az első hatot díjazzák. Mindenképpen nagy taktikázás várható. A profik között mindent egybevéve 500 ezer forintot osztanak ki.

Fábik Tibor